Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 21:28

Γαβρόγλου μετά την συνάντηση ΑΕΙ ΤΕΙ: "συμφωνήσαμε όλοι ότι οι διαφορές δεν είναι αξεπέραστες"

Ο υπουργός Παιδείας σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση των Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, στις διοικήσεις των οποίων έδωσε προθεσμία 36 ωρών να φέρουν τις προτάσεις τους προς επίλυση των τελευταίων διαφορών επισήμανε:

"Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συζητάνε μεταξύ τους εδώ και αρκετούς μήνες. Είχαμε μια εξαιρετικά θετική συνάντηση. Δεν έχουν επιλυθεί όλες οι διαφορές, αλλά φάνηκε με σαφήνεια ότι είναι επιλύσιμες και είπαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα - μία εβδομάδα με 10 μέρες - και με τη συμβολή του υπουργείου να λυθούν. Το σημαντικό είναι ότι συμφωνήσαμε όλοι ότι οι διαφορές δεν είναι αξεπέραστες".
"Είχαμε μία πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση, τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά ζητήματα και συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη ώστε να καταλήξουμε σε ένα τελικό πλάνο", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Τουρλιδάκης. Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα στα οποία υπήρξαν διαφωνίες διευκρίνισε ότι "στα τμήματα και στο χωροταξικό φαίνεται ότι είμαστε κοντά στο να οριστικοποιήσουμε μία συμφωνία, συζητήθηκαν τα θέματα της διοίκησης, το θέμα της ένταξης των καθηγητών και το τι θα γίνει κατά τη μεταβατική περίοδο με τα προγράμματα σπουδών που τρέχουν στα δύο ιδρύματα". 
"Υπήρξε πολύ θετικό κλίμα. Αυτό που παραμένει κυρίως είναι το κομμάτι της διοίκησης. Λόγω της διαφοράς του μεγέθους των δύο ιδρυμάτων προτάθηκαν δύο διαφορετικά σχήματα, τα οποία όμως νομίζω ότι απλώς ζητήθηκαν απόψεις από το υπουργείο για να γίνει μία εξομάλυνση, να καταλήξουμε σε ένα τελικό πλάνο", πρόσθεσε ο κ.Τουρλιδάκης. 
"Διεξήχθη μία συζήτηση σε καλό κλίμα, είδαμε ότι τα σοβαρότερα θέματα, αυτά που θεωρούμε ως προτεραιότητα στην ουσία έχουν επιλυθεί και από τις προτάσεις που έγιναν προς το υπουργείο", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Γκανάτσιος. "Συζητήσαμε θέματα, τα οποία θεωρούμε ήσσονος αξίας αλλά όχι χωρίς αξία, όπως τα θέματα διοίκησης και ένταξης των καθηγητών του ΤΕΙ στο πανεπιστήμιο και στο τέλος καταλήξαμε ότι πρέπει να αποσταλούν από τους συμμετέχοντες προτάσεις μέχρι την Τετάρτη στο υπουργείο". "Στο θέμα της ένταξης των καθηγητών", εξήγησε, "ούτως ή άλλως οι περισσότεροι καθηγητές τα προσόντα που απαιτούνται από τον νόμο τα διαθέτουν, ώστε να ενταχθούν κανονικά στις βαθμίδες, αλλά είναι και αυτό ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί".
πηγη: Σμαρώ Αβραμίδου απε μπε

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 21:37