Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 16:09

Ηλίας Μόσιαλος: "Ο Αθανασιάδης πρέπει να κατονομάσει τους υπαίτιους στον εισαγγελέα'

Ηλίας Μόσιαλος: Ο Αθανασιάδης πρέπει να κατονομάσει τους υπαίτιους στον εισαγγελέαΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας για τα φαινόμενα βίας και επιθέσεων κατά βουλευτών και σχετικά την αναφορά του βουλευτή Αλέκου Αθανασιάδη ότι δέχεται απειλές, δήλωσε πως ο βουλευτής πρέπει να κατονομάσει τους υπαίτιους στον εισαγγελέα.

"Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ούτε συντηρητική και προοδευτική. Η βία είναι οπισθοδρομική", τόνισε

με αφορμή τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μόσιαλος επικαλέστηκε την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ όπου γίνεται λόγος για "εχθρούς με αρχιστράτηγο τον Γιώργο Παπανδρέου" και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας όπου χαρακτηρίζουν "εγκληματικές ενέργειες" την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν με σαφήνεια κάθε μορφής βίας απ΄ όπου κι αν προέρχεται, όπως κάνει η κυβέρνηση.

 

 

Ειδικότερα για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας , ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι οι "κουκουλοφόροι προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στον τουρισμό, την οικονομία και την ιδιωτική περιουσία".

Στον εισαγγελέα παρέδωσε, το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, το πόρισμα της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ για τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Προηγούμενο ρεπορτάζ

Για τα φαινόμενα βίας μίλησε και ο Ηλίας Μόσιαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την ανάγκη να πάρουν όλα τα κόμματα ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα τελευταία κρούσματα βίας κατά πολιτικών δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πάντως κάλεσε να πάρει θέση για τις ανακοινώσεις της νεολαίας και της νομαρχιακής επιτροπής Μαγνησίας.

Τόνισε ότι η βία απαγορεύει την ελευθερία σκέψης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία και τους πολίτες. Παράλληλα, επισήμανε ότι στην Ελλάδα, υπάρχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης και οποιαδήποτε μορφή ειρηνικής έκφρασης επιτρέπεται και θα επιτρέπεται, ενώ επανέλαβε πως οι βίαιες αντιδράσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές για να αναρωτηθεί «Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Τώρα είναι οι βουλευτές».

Χαρακτήρισε άδικα τα οικονομικά μέτρα, αλλά απέρριψε τον χαρακτηρισμό των «βίαιων μέτρων» κατά των πολιτών. «Δεν θα θέλαμε να είμαστε σε αυτή τη θέση, βρήκαμε μία κατάσταση εκτός ελέγχου και ορίων», τόνισε για να συμπληρώσει: «Η οικονομική βία θα ήταν πολύ μεγάλη αν η χώρα δεν εξασφάλιζε τις οικονομικές της υποχρεώσεις».

Αναφορικά με τα επεισόδια, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώθηκε και έχει σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται και εκείνη που διέταξε ο κ. Ραγκούσης για τους συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ και σημείωσε: «Αν προκύπτουν θέματα από τις ΕΔΕ και η κυβέρνηση δεν πάρει αποφάσεις, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: agelioforos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 17:01