Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 12:46

O Γιάννης Θεοφύλακτος για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κοζάνη: "Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρα υπέρ του “Βόρεια Μακεδονία; ”

Με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Κοζάνη την Κυριακή, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας:

 • Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρα ΥΠΕΡ του “Βόρεια Μακεδονία”, δηλ. υπέρ της 'σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό'.

 • Αυτό ειπώθηκε ξεκάθαρα στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή στις 25-1-2019 για τη Συμφωνία των Πρεσπών τόσο από τον ίδιο όσο και από τους εκπροσώπους της Ν.Δ., κυρίους Κουμουτσάκο (“δέχομαι τη σύνθετη ονομασία με τον όρο 'Μακεδονία' ”, είπε χαρακτηριστικά) και Δένδια.

 • Βέβαια, ο Κ. Μητσοτάκης έχει αναφέρει δημόσια πολλές φορές ότι συμφωνεί με το “Βόρεια Μακεδονία” ή παρόμοιο όνομα,

  π.χ. Στη Βουλή: https://www.youtube.com/watch?v=6diXrBeMprw όπου μιλάει μάλιστα για 'εθνική θέση' -όπως και όντως είναι,

  π.χ. Στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη του 2108: https://www.youtube.com/watch?v=jsH6rYY63Ps&t=3s “... είμαι ρεαλιστής ... δέχομαι τη σύνθετη ονομασία...”,

 • π.χ. Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2018: https://www.iefimerida.gr/news/387937/mitsotakis-i-grammi-tis-nd-sto-skopiano-einai-syntheti-onomasia-erga-omnes-horis και τόσες άλλες φορές,

  Και, βέβαια, την θέση αυτή πίστευε και ο Κων/νος Μητσοτάκης ήδη από το 1993, όμως από το 2007 και τον Κώστα Καραμανλή η σύνθετη ονομασία, όπως το 'Βόρεια Μακεδονία', χαράχθηκε επίσημα ως εθνική γραμμή, την οποία συνέχισε και ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτός ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς -κι ας διαδηλώνει τώρα (με επίσημες προγραμματικές δηλώσεις, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου στον ΟΗΕ το 2014 κτλ).

  Εάν ο Γιώργος Κασαπίδης, βουλευτής Κοζάνης και υπ. Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας θεωρεί προδοσία το 'Βόρεια Μακεδονία' και προδότες όσους στηρίζουν τη σύνθετη ονομασία όπως το 'Βόρεια Μακεδονία' (καθώς τότε 'τσάμπα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς και τόσοι ήρωες μακεδονομάχοι', όπως αναφέρει συχνά – πυκνά ο ίδιος), τότε ξεκάθαρα θεωρεί προδότη και τον Κ. Μητσοτάκη και φυσικά ο κ. Κασαπίδης δεν έχει καμία θέση στη Ν.Δ. ούτε φυσικά πρέπει να δεχθεί το χρίσμα σαν υπ. Περιφερειάρχης από τον Κ. Μητσοτάκη.

  Εάν και άλλα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., πολιτευτές και αυτοδιοικητικοί, διαφωνούν με το 'Βόρεια Μακεδονία', δηλ. με τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, τότε δεν έχουν καμία θέση δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έρχεται στην Κοζάνη την Κυριακή.

  Τα ίδια ισχύουν φυσικά και για τους βουλευτές Καστοριάς και Φλώρινας της Ν.Δ., κας Αντωνίου και κ. Αντωνιάδη.

  Εκτός εάν όλους τους παραπάνω δεν τους ενοχλεί το 'Βόρεια Μακεδονία', αλλά μόνο η 'γλώσσα' και η 'ταυτότητα', να το πούνε τότε δημοσίως και ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

  Αλλιώς κοροϊδεύουν τους πολίτες του Νομού Κοζάνης και της Δ. Μακεδονίας.

  Και ευτελίζουν ένα εθνικό θέμα.

   

  ΥΓ. Μένω σε αυτό το θέμα και δεν αναφέρομαι καθόλου στην εχθρική διάθεση του κ. Μητσοτάκη απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους και συνταξιούχους της ΔΕΗ, τους δημοτικούς αστυνόμους, σχολικούς φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ, υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα και τόσους άλλους.

  Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 12:50