Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 17:29

"Το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, για την δυτική Μακεδονία και της αλλαγής σελίδας για την χώρα" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη

 του Σπύρου Κουταβα

«Το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, θα είναι η χρόνια που η δυτική Μακεδονία θα εκλέξει περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη και θα είναι η χρονιά που  η χώρα θα γυρίσει σελίδα με μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ για να οδηγήσει την χώρα στην

οριστική έξοδο από την κρίση», τόνισε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της εκδήλωσης  παρουσίασης του υποψήφιου Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας και βουλευτή του κόμματος της ΝΔ Γιώργου Κασαπίδη στην Κοζάνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τις οργανώσεις, τα μέλη του κόμματος και τους φίλους της ΝΔ στην δυτική Μακεδονία, να μην επαναπαυθούν και να βρίσκονται σε εγρήγορση. Προέβλεψε  ότι ο αντίπαλος θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προπαγάνδας ακόμη και fake news κατά την διάρκεια  της προεκλογικής εκστρατείας και εκτίμησε ότι στις 26 Μάϊου ημέρα των Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών θα στηθούν κάλπες και για το Εθνικό κοινοβούλιο. Τόνισε ότι είναι ευκαιρία να σταλεί από όλους ένα μήνυμα στην σημερινή κυβέρνηση, που θα λέει «φύγετε, δε πάει άλλο, αξίζουμε καλύτερα» και κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. 

Σε ότι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών  ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες  «153 πρόθυμοι βουλευτές με την ψήφο τους επικύρωσαν την τελευταία πράξη μιας μεγάλης εθνικής  υποχώρησης». Διευκρίνισε δε ότι η επικύρωση της ένταξης των Σκοπίων στην Ατλαντική συμμαχία και η συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται απέναντι στους Μακεδόνες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και απέναντι στο  70 % της ελληνικής κοινωνίας.

Ανάφερε ότι ο κ.  Τσίπρας είπε «ναι» εκεί όπου όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν «όχι», κι όπως εξήγησε, «καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχτηκε ποτέ να εκχωρήσει την γλώσσα την ταυτότητα και την εθνότητας στους γείτονες»,

Ο πρόεδρος της ΝΔ  δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας την επόμενη ημέρα:

-δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο  στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας εφόσον δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα,

-ότι  θα εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις για την κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων που όπως ισχυρίστηκε μένουν  απροστάτευτα.

Ενώ υποσχέθηκε ότι «η ΝΔ θα εκπονήσει ένα τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο για την Μακεδονία και την Βόρειο Ελλάδα με ειδική αναφορά στην δυτική Μακεδονία», επισημαίνοντας ότι μετά την συμφωνία των Πρεσπών «η βόρεια Ελλάδα χρειάζεται δύο φορές την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου».

Κλείνοντας την αναφορά του στα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον παππού του Κυριάκο που «πολέμησε στην Σιάτιστα το 1912 για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» καμία ταυτόχρονα  έδωσε την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει «να διαρραγεί με οποιοδήποτε τρόπο ο ψυχικός δεσμός της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα, να αισθανθούν οι Μακεδόνες ότι περιφρονήσαμε τα αισθήματα τους και όλα αυτά που σκέφτονται η νοιώθουν».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τα πρώτα άμεσα μέτρα που τα ονόμασε ως «τις αλήθειες τις επόμενης ημέρα» που θα λάβει ως νέος πρωθυπουργός και που αφορούν την οικονομία όπως η  μείωση φόρων και εισφορών,  η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 %, η μείωση της φορολογίας των Επιχειρήσεων ακόμη και των μικρομεσαίων από το 29 στο 20% και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13%.

Ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του  δημογραφικού προβλήματος που όπως ανέφερε «εξελίσσεται σε βόμβα για την Ελλάδα» εξήγγειλε την ενίσχυση των οικογενειών «με 2000 για κάθε νέο παιδί που φέρνουν στην ζωή΄». Ενώ στο θέμα της Παιδείας υποσχέθηκε ότι κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα διαθέτει ένα Πρότυπο σχολείο όπου τα ταλαντούχα παιδιά θα εισέρχονται με εξετάσεις για να  μπορούν στην συνέχεια να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση του υποψηφίου Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για την δημιουργία ενός εκτάκτου ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στην οικονομία της Περιφέρειας από την ραγδαία απολιγνιτοποίηση της περιοχής, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι εκτός από την χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος θα χρειαστεί ως κυβέρνηση «να εκπονήσουμε κι΄ένα σχέδιο για την δραστική ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ώστε να καταφέρει στο μέλλον να είναι βιώσιμη και να υπάρχει στην περιοχή».

Υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχες στο Συμβούλια Κορυφής ώστε οι πόροι από το νέο-ιδρυθέν Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που έχει θεσπιστεί από την ΕΕ με 4 δις € για περιοχές που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης από τον λιγνίτη, «η δυτική Μακεδονία να έχει ένα σημαντικό μερίδιο».

 Τέλος αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος δήλωσε ότι «ξέρουμε ποιοι τις κάνουν, ξέρουμε που πηγαίνει το παράνομο ελληνοποιημένο γάλα  και υποσχέθηκε ότι «ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθώ να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 17:42