Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 13:14

Έως στις 15 Μαρτίου θα έχει ανακοινωθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου από την Φλώρινα

 

«Προχωράμε στους άμεσους διορισμούς των 4500 εκπαιδευτικών, έως τις 15 Μαρτίου θα έχει ανοίξει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ» ανακοίνωσε κατά την περιοδεία του σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Φλώρινα ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.  Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του 1ου και 2 ου ΕΠΑΛ Φλώρινας και στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε με τον Σύλλογο διδασκόντων των δύο σχολείων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση με την αρμόδια υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχεδιάζει την προκήρυξη ενός δευτέρου διαγωνισμού για την πρόσληψη 5.250 εκπαιδευτικών  με άξονα όμως διορισμού για τους επιτυχόντες το 2020. Απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών που εργάζονται για περισσότερα από 10 έτη ως αναπληρωτές δήλωσε ότι κατά την συζήτηση που έγινε εντός της βουλής των Ελληνων πρότεινε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και στην αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης της ΝΔ κα Κεραμέως, ότι ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση  να ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών με άξονα διορισμού τους έως το 2022, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση» κατέληξε ο υπουργός.

Για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο πρόγραμμα «Μια νέα αρχή» ΜΝΕΑ στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ υποσχέθηκε ότι «θα συνεχίσει την λειτουργία του και πέραν του 2020». Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την  στάση πολλών δημάρχων απέναντι στους εκπαιδευτικούς των παραμεθόριων περιοχών και με αφορμή την δυσκολία ενοικίασης διαμερισμάτων που υπάρχει εξαιτίας της γνωστής πλατφόρμας, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια προσπάθεια σε συνεργασία  με τις «Κτιριακές υποδομές» να αξιοποιηθούν κτίσματα που ανήκουν στο δημόσιο και «να δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς που είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν σε περιοχές που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξεύρεσης στέγης».

Τέλος, απευθυνόμενος στους 50 και πλέον εκπαιδευτικούς σημείωσε ότι ο μοναδικός πυλώνας που στα σκληρά χρόνια των μνημονίων δεν κατάρρευσε ήταν η εκπαίδευση και αυτό οφείλεται  κυρίως στο γεγονός ότι οι κάποιοι εκπαιδευτικοί σήκωσαν αυτό το φορτίο προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση το αναγνωρίζει στο πρόσωπο τους».

Ο υπουργός Παιδείας είχε κάτ’ίδιαν συνομιλίες με τους μαθητές των ΕΠΑΛ,  τους εξήγησε ότι τα ποσοστά με τα οποία εισάγονταν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα συνεχίσουν να υφίστανται και στα νέα πανεπιστήμια της χώρας.

Εξήγησε  αναλυτικά τον θεσμό των διετών προγραμμάτων σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ  που θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, όπου θα παρέχουν εκτός του πτυχίου Ειδικότητας και την επαγγελματική άδεια χωρίς να χρειάζεται ο απόφοιτος να δίνει εξετάσεις πιστοποίησης . Ο υπουργός ανακοίνωσε την λειτουργία διετούς σχολής «Αμπελουργίας και Οινοποιίας» στο Αμύνταιο που θα ξεκινήσει την λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο  και πρόσθεσε ότι οι διδάσκοντες σε ποσοστό 30% θα από το πανεπιστήμιο και το υπόλοιπο ποσοστό από εξειδικευμένα τεχνικά και επιστημονικά στελέχη από την αγορά Εργασίας. «Όσο θα προχωρά η υλοποίηση αυτού του μέτρου δεν θα’χουν λόγω ύπαρξης και  τα διάφορα ΙΕΚ που λειτουργούν στην χώρα» κατέληξε.

Κατά την επίσκεψη του στο 3ο Δημοτικό  Φλώρινας μπήκε στις Β και Γ  τάξεις του σχολείου και είχε διάλογο  με τους μαθητές, όπου του έθεσαν ορισμένα από τα αιτήματα τους, όπως το βάψιμο των αιθουσών, την δημιουργία χώρου πρασίνου στην αυλή του σχολείου τους ενώ κάποιοι του πρότειναν, ορισμένα μαθήματα αντί για την τάξη να γίνονται στο προαύλιο η στη φύση.  Κατά την επισκεψή του στο ΕΕΕΚ Φλώρινας  παρακολούθησε θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του σχολείου.   Το βράδυ ο υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 13:38