Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 16:22

Στο εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

απο την συμμετοχή του υπουργού Παιδείας στην προσωμείωση του Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου απο την συμμετοχή του υπουργού Παιδείας στην προσωμείωση του Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου

του Σπύρου Κουταβα

Το εργοτάξιο της πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνης επισκέφθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου όπου περιηγήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη

και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας στις υπό κατασκευή νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Επισκέφθηκε τα δύο κτιριακά συγκροτήματα συνολικού εμβαδού 12.000 τ.μ. όπου χωροθετούνται το κτίριο διοίκησης, η βιβλιοθήκη και το μεγάλο αμφιθέατρο συνεδριακού τύπου, καθώς και 32 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστηρίων και δύο αμφιθέατρων εκπαιδευτικού χαρακτήρα.  

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε έκπληκτος από τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του έργου, την ποικιλία των αιθουσών διδασκαλίας και  των εργαστηρίων που προσαρμόζονται στα βιοκλιματικά πρότυπα αλλά και από το μέγεθος των νέων  εγκαταστάσεων. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και ο Κώστας Γαβρόγλου εξέφρασε την ελπίδα «να γίνει μια εστία δραστηριοτήτων και ακαδημαϊσμού» και πρόσθεσε ότι «με τις νέες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει την συγχώνευση με το ΤΕΙ, να γίνει ένα από τα σημαντικά πανεπιστήμια του τόπου μας».

«Από την αρχή της θητείας μας στηρίξαμε σθεναρά το εγχείρημα της πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, αλλά και των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου στην Φλώρινα» υποστήριξε ο Θόδωρος Καρυπίδης και πρόσθεσε ότι  «η επένδυση στην γνώση και την έρευνα που το πανεπιστήμιο εγγυάται με την παρουσία του, μπορεί να προσφέρει στην περιοχή μας διεξόδους στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

Το πρωί ο υπουργός Παιδείας παρακολούθησε την συνεδρίαση  προσομοίωσης του  Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου όπου 28 αγόρια και κορίτσια από 16 έως 20 ετών από την Φλώρινα και το Αμύνταιο στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που υλοποιεί ο όμιλος Ενεργών νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), συζήτησαν θέματα της καθημερινότητας και  αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.  

Απευθυνόμενους στους «νέους δημοτικούς συμβούλους» του Δήμου Αμυνταίου, τους κάλεσε «να παραμείνουν οπαδοί και λάτρεις του διαλόγου» που αποτελεί συστατικό στοιχείο της εμβάθυνσης  της δημοκρατίας μας, παράλληλα τους προέτρεψε «να ακούν προσεκτικά τον συνομιλητή τους» και σε κάποιες περιπτώσεις να είναι έτοιμοι ακόμη και «να αλλάζουν γνώμη για ένα γεγονός η ένα πρόβλημα».

Ευχήθηκε τέλος κάποιοι από τους νέους της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου «να επιχειρήσουν στο μέλλον την πραγματική εμπλοκή τους με την αυτοδιοίκηση και να εκλεγούν στις περιοχές τους», προσθέτοντας μέσα από το προσωπικό τους όραμα  «ένα βήμα προόδου για τον τόπο τους».

Αργά το απόγευμα ο κ. Γαβρόγλου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Κοζάνης στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης με θέμα  «Το μέλλον της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας και το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 14:15