Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 15:44

«Καταψηφίσαμε την διάνοιξη της συνοριακής διάβασης στις Πρέσπες γιατί η συνδέεται με την συμφωνία των Πρεσπών και η χώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε ο Αδωνης Γεωργιάδης

του Σπύρου Κουταβά

Στους πολιτικούς στόχους που έχει θέσει η ΝΔ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για  το 2019 αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνης Γεωργιάδης από την Κοζάνη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι  η επιδίωξη της ΝΔ  στις Ευρωεκλογές είναι «να νικήσει με τέτοια διαφορά το κυβερνητικό κόμμα που δεν θα αφήνει περιθώρια για το ποιο είναι πρώτο κόμμα στην Ελλάδα.  Από την επόμενη των ευρωεκλογών και εφόσον οι προβλέπεις θα επιβεβαιωθούν ο κ Τσίπρας θα εκπροσωπεί το δεύτερο κόμμα».

Για τις Περιφερειακές εκλογές εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη «μπορεί να υπάρχει νίκη ακόμη και από τον πρώτο γύρο».

«Ο μεγάλος στόχος της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019 είναι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να πάει στο πολιτικό περιθώριο» και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο επόμενος πρωθυπουργός «θα έχει λυμένα τα χέρια για να λάβει εκείνες τις αποφάσεις που θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα».

Ερωτώμενος για την αρνητική στάση της ΝΔ στην ψήφιση του σχεδίου νόμου για την διάνοιξη των δυο συνοριακών διαβάσεων με την Βόρεια Μακεδονία στον Λαιμό της Πρέσπας και τους Προμάχους της Πέλλας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ΝΔ καταψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί θεωρεί ότι «αποτελεί εφαρμοστικό νόμο της Συμφωνίας των Πρεσπών» και σχολίασε  ότι «δεν μπορείς να καταψηφίζεις την κυρία συμφωνία γιατί είναι επιζήμια για την Ελλάδα και μετά να υπογράφεις τις εφαρμοστικές της συνθήκες». Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαστε καθ'ολοκληρία αντίθετοι με την συμφωνία, δεν θέλουμε να συνεχιστεί ομαλά η εφαρμογή της» και κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε να καταλάβουν οι Σκοπιανοί ότι έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις και ότι εμείς δεν θα τους πούμε Μακεδόνες ποτέ». Στο ερώτημα πως σχολιάζει το γεγονός ότι η ΝΔ καταψηφίζει ένα αίτημα των τοπικών κοινωνιών και του δημάρχου Πρεσπών που ανήκει στην ΝΔ, απάντησε ότι «όταν το  ζητούσαν δεν υπήρχε η Βόρεια Μακεδονία αλλά τώρα -πρόσθεσε -ήρθε ως Βόρεια Μακεδονία» και επανάλαβε  ότι «η θέση της ΝΔ ως προς την συμφωνία των Πρεσπών είναι καθολοκληρία αντίθετη».

Για το θέμα των συντάξεων ανέφερε ότι η κυβέρνηση την τετραετία που πέρασε «έχει πάρει από κάθε συνταξιούχο 9000 ευρώ και έρχεται τώρα πριν από τις εκλογές και λέει ότι εγώ θα σας δώσω πεντακόσια ευρώ».  Επεσήμανε ότι «εμείς από την αρχή λέγαμε ότι αυτό που δίδεται δεν είναι 13 σύνταξη και ότι ακόμη και αυτοί που είχαν την αγαθή προαίρεση όταν πήγαν στο ταμείο  είδαν ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα». Προέβλεψε μάλιστα ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος που προέκυψε «θα υπάρξει αύξηση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

 Τέλος σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή εκδήλωση όπου μίλησε ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο κόσμος της Κοζάνης δεν πήγε στην ομιλία»  και ότι «μίλησε σε άδειο γήπεδο».

πηγη; ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 15:49