Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 09:02

«Είμαι απέναντι στην απλή αναλογική γιατί αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε στην αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης από την Κοζάνη

του Σπύρου Κουταβα

«Έχουμε το πιο αρτηριοσκληρωτικό το πιο πιο γραφειοκρατικό  και υδροκέφαλο κράτος της Ευρώπης και μια πολιτεία που είναι σχεδιασμένη με τις λογικές του 1960 και όχι του 2020 και αυτό το κράτος

θέλουμε να το γυρίσουμε ανάποδα να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία» τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε εκδήλωση για την «Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στον Νομό Κοζάνης: Το στοίχημα της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων», που οργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χρόνης Ακριτίδης.

Ο κ Μπακογιάννης εξήγησε ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την συνεργασία, τόνισε ότι έφτασε ο καιρός ώστε να μπορέσουν  για να γίνουν αυτές αλλαγές ενώ απέκλεισε την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το πολιτικό μέτρο που θα διευκόλυνε το στάδιο και την επιλογή των συνεργασιών. «Αλλοίμονο εάν περιμέναμε την απλή αναλογική για κάνουμε πράξη τις συνεργασίες» σημείωσε ο κ Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι το 90% των αποφάσεων στο περιφερειακό μας συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας λαμβάνονται με μεγάλη πλειοψηφία".  Τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική γιατί αδικεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση και κατέληξε λέγοντας «τα κομματικά να μείνουν μακριά από την αυτοδιοίκηση»

Ως καλή πρακτική ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που πέτυχε η διοίκησης του ανάφερε την περίπτωση του Ασωπού και το χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 250 εκ € που δημιουργήθηκε χάριν στις συντονισμένες ενέργειες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το οποίο έχει αγκαλιάσει ακόμη και η Κομισιόν.

Χαρακτήρισε ως καλή είδηση την εξαγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στην δημιουργία συμβουλίου των περιφερειαρχών όπου με την λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου θα επιτευχθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στο κράτος την κυβέρνηση και την ελληνική περιφέρεια που είναι και το μεγάλο στοίχημα για μας τους αυτοδιοικητικούς ώστε να αρχίσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώροι αυτό. Χαρακτήρισε την  αυτοδιοίκηση ως τον πλησιέστερος δημοκρατικό θεσμό στον άνθρωπο και τον πολίτη και δήλωσε ότι "ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική και το μοντέλο στην χώρα μας".

Σχολιάζοντας το θέμα της αποχής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν την επιλογή της αρεσκείας τους.  

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης  Νικόλαος Σαρρής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μανώλης Καρακάσης, ο  Πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  Θεόδωρος Σιόγκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης  Αθανάσιος Δραγατσίκας. Ενώ απεύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης Χρόνης Ακριτίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 09:18