Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 11:48

Κοζάνη: Άρωμα γυναίκας από την δυτική Μακεδονία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Τέσσερις γυναίκες από το σύνολο των δέκα βουλευτών θα εκπροσωπήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια τους πολίτες της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας.  Είναι η πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά που η δυτική Μακεδονία θα έχει τόσο πληθωρική παρουσία και άρωμα γυναίκας στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για Παρασκευή Βρυζίδου Πολιτικό Μηχανικό που εκλέχτηκε δεύτερη σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης.  Η κ. Βρυζίδου είναι παλιά αυτοδιοικητικός  έχει εκλεγεί δύο φορές δήμαρχος μια στο Καποδιστριακό δήμο Εμπορίου και μια φορά στον δεύτερο σε μέγεθος δήμο της Δυτικής Μακεδονίας στο δήμο Εορδαίας. Εκλέγεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Επίσης στην ΠΕ Κοζάνης η τραγουδοποιός Καλλιόπη Βέττα  κατέλαβε την  πρώτη σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας πίσω της τους 4 βουλευτές του κόμματος που συμμετείχαν στην προηγούμενη βουλή. Η κ. Βέττα την περίοδο 2014 -19 ήταν περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής.

Στην ΠΕ Φλώρινας για πρώτη φορά εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Πέτη Πέρκα με συνδικαλιστική εμπειρία στο χώρο του ΤΕΕ ενώ τα τελευταία 2 χρόνια ήταν Συντονίστρια του έργου της επένδυσης του Ελληνικού.

Στην Καστοριά επανεκλέχτηκε για 2η συνεχόμενη θητεία η προερχόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία είναι κτηνίατρος και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 11:51