Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 18:48

H Καλλιόπη Βέττα στην βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

«Ομιλία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης

του νομοσχεδίου του Υπουργείο Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου σκιαγραφούν τον αυταρχικό και νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τονίζοντας τον βεβιασμένο τρόπο που εισήχθη η διάταξη χωρίς καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς φορείς.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στην κατάργηση των ειδικών πανεπιστημιακών τμημάτων για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, μια διάταξη που θα στερήσει τα επαγγελματικά δικαιώματα για εκατοντάδες μαθητές.

Τέλος, αναφέρθηκε στις διατάξεις που καταστρατηγούν τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα, πριν καν συνεδριάσουν για πρώτη φορά τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, περιστέλλεται η κυριαρχία τους με την δημιουργία εκτελεστικών υπερσυμβουλίων που θα παίρνουν τις αποφάσεις τους ερήμην των συμβουλίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 18:51