Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 20:07

Η Καλλιόπη Βέττα επισημαίνει για τις αυξήσεις στην ΔΕΗ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη

για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

<<Οι ανακοινώσεις του κ. Χατζηδάκη στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου επιβεβαιώνουν τις πολιτικές μας εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται στο θέμα της ΔΕΗ με τη λογική της διαστρέβλωσης των στοιχείων, της χάλκευσης των ισολογισμών και της παραπληροφόρησης των πολιτών.

Δυστυχώς, η πολιτική επιβεβαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Η δρομολογημένη μείωση του Φ.Π.Α στην ενέργεια από το 13% στο 6% η οποία ψηφίστηκε τον Μάιο από την κυβέρνησή μας ακυρώνεται στην πράξη από τη σημερινή αύξηση της τιμής του ρεύματος που, σε συνδυασμό με τη μείωση της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές, θα έχει σαν συνέπεια την τελική επιβάρυνση κατά 13,4% για ένα μέσο νοικοκυριό και 15% για μια μικρομεσαία επιχείρηση. Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί επίσης, η μονομερής καταστρατήγηση της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εργαζομένους της ΔΕΗ αναφορικά με το τιμολογιακό καθεστώς του ρεύματος για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων και συνταξιούχων.

Συμπερασματικά, η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας επαναφέρει, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της διακυβέρνησης της, μνήμες της περιόδου 2009-2014 όταν  οι αυξήσεις είχαν φτάσει στο 60%, γεγονός  που, σε συνδυασμό με προστιθέμενους φόρους στον λογαριασμό της ΔΕΗ, είχαν αυξήσει σε δυσθεώρητα ύψη τους απλήρωτους λογαριασμούς, οδηγώντας την επιχείρηση σε μαρασμό και την κοινωνία σε απόγνωση.

Αντίθετα, το διάστημα 2015-2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε μεσοσταθμικά τα τιμολόγια κατά 15% περίπου και διασφάλισε τη βιωσιμότητά της επιχείρησης προωθώντας παράλληλα μια σειρά μέτρων κοινωνικής πολιτικής, ανάμεσα στα οποία εμβληματική θέση κατέχει το κοινωνικό τιμολόγιο για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω το εξής: Το σχέδιο για την εκποίηση των παγίων και των υποδομών της επιχείρησης προϋποθέτει κινδυνολογία, υποτίμηση και απαξίωση με σκοπό την αποκοπή των υγιών περιουσιακών στοιχείων και εν τέλει το ξεπούλημά τους προς όφελος των εναλλακτικών παρόχων ενέργειας. Καλώ τους πολίτες να σταθούν απέναντι σε αυτό το σχέδιο το οποίο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια όλων μας, υπερασπίζοντας τον δημόσιο, υγιή και κερδοφόρο χαρακτήρα της ΔΕΗ, υπερασπίζοντας εν ολίγοις την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών>>.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 20:11