Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 19:49

Ο Π. Κουκουλόπουλος για την δήλωση Τσίπρα για την ΔΕΗ

ΤΡΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τρία χονδροειδή ψέμματα "πρόλαβε" να πει ο κ Τσιπρας σημερα στη ΔΕΘ απαντώντας σε μια και μονο ερωτηση σχετική με τη ΔΕΗ.

1. Είπε οτι η οικονομική δυσπραγία της ΔΕΗ σχετίζεται με την κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με τη δυσχέρεια πολλών να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
Η αληθεια ειναι οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δια των αρμοδίων υπουργών εντολή οι οφειλές μέχρι 1000 ευρω να αντιμετωπίζονται ως φυσιολογικές χωρίς καμία απαίτηση απο τη ΔΕΗ. Αυτη ηταν η κερκόπορτα που εκτίναξε τους ανείσπρακτους λογαριασμούς απο 1,7 δις ευρω στα 3,4 δις ευρω μέσα σε ενα χρόνο! Η ΔΕΗ δηλ έδινε άτοκο δάνειο αορίστου χρόνου 1.000 ευρω στον καθένα χωρίς να κάνει φυσικά έλεγχο της οικονομικής του κατάστασης. Απο την άλλη η ΔΕΗ με τα περίφημα ΝΟΜΕ πουλούσε στους ιδιωτες ανταγωνιστές της ρεύμα φθηνότερο απο όσο της κόστιζε.
2. Είπε οτι κράτησε το δημοσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτρεποντας την πώληση του 17% των μετόχων του Δημοσιου στη ΔΕΗ.
Η αληθεια ειναι οτι η πώληση του 17% της ΔΕΗ ηταν και παραμένει υποχρέωση της χώρας με μια βασικη αλλαγη που φέρει την υπογραφή Τσιπρα. Η πώληση του 17% της ΔΕΗ θα πρέπει να παει εξολοκλήρου στην εξυπηρέτηση του χρεους και ο τρόπος πώλησης δεν αποτελεί απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας αλλα του Υπερταμειου στο οποίο και ανήκουν οι μετοχές.
3. Είπε οτι με τη Μικρή ΔΕΗ πωλούνταν οι υδροηλεκτρικές μονάδες και η ΔΕΗ κρατούσε το μουτζούρη που κατα τον κ Τσιπρα ειναι οι λιγνιτικές.
Η αληθεια ειναι οτι με τη Μικρή ΔΕΗ πωλούνταν το 30% του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης ( λιγνιτικες, υδροηλεκτρικες, φα) και των πελατών της με ελαχιστο τίμημα 2 δις ευρω και υποχρέωση του επενδυτή να κατασκευάσει τη ΜΕΛΙΤΗ II. Σημαντικο επίσης ειναι οτι τα 2 δις ευρω απο την πώληση δεσμεύονταν με το νόμο για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία.
Ο κ Τσιπρας παραχώρησε κοντά στο 30% της πελατείας της ΔΕΗ στους ιδιωτες χωρίς η επιχείρηση να εισπράξει ούτε ενα ευρω και έβγαλε στο σφυρί το 40% των λιγνιτικων μονάδων.
Όχι στη Δυτική Μακεδονία δεν αναφέρθηκε ο κ Τσιπρας , τι να πει άλλωστε όταν η δραματικη συρρικνωση της τοπικης οικονομιας ξεκίνησε το 2015 με τις δικές του αποφασεις στην ενέργεια και χωρίς την εκπόνηση του παραμικρού εναλλακτικού σχεδίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 19:57