Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 12:46

Καλλιόπη Βεττα για την απολιγνιτοποίηση: "Ο Πρωθυπουργός, επεφύλαξε για τον εαυτό του τον ρόλο του καλού μαθητή που τρέχει να μηδενίσει τη συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο"

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας στην ομιλία του στο Εθνικό Αναπτυξιακό συνέδριο,

προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς ακούσαμε για μία ακόμη φορά, από τα πλέον επίσημα χείλη του κ. Μητσοτάκη, ότι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία επαφίεται στην καλή διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία καλείται να στηρίξει τη μετάβαση στη νέα εποχή.
Ο Πρωθυπουργός, δυστυχώς για τη χώρα, επεφύλασσε για τον εαυτό του τον ρόλο του καλού μαθητή που τρέχει να μηδενίσει τη συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο νωρίτερα από ότι προέβλεπε το προηγούμενο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ως αντιστάθμισμα ζητά μια υπόσχεση, μια ελπίδα, μια επιβράβευση.
Μια βεβιασμένη και πρόχειρη απολιγνιτοποίηση δηλαδή, που δεν είχε εξαγγελθεί προεκλογικά, ακριβώς για να υφαρπάξει τη στήριξη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.
Στη δήλωση του δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία προγραμματική δράση, καμία αναφορά σε εθνικά κονδύλια και πόρους, καμία μνεία για συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Απλώς ορίστηκε μια ημερομηνία και εκ των υστέρων τρέχει, επαιτώντας για στήριξη και επιβράβευση, για να καταθέσει ένα σχέδιο που θα εξυπηρετεί την εξαγγελία του.
Το κάρο μπήκε μπροστά από το άλογο, χωρίς να νοιαστεί κανείς για την περιοχή και τους κατοίκους της.
Η δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο δεν γίνεται με βεβιασμένες εξαγγελίες και με ακατανόητη σπουδή. Γίνεται με σχέδιο, σε συνεννόηση με την κοινωνία, με ώριμα χρηματοδοτικά εργαλεία και με ασφάλεια για το περιβάλλον και τις δημόσιες υποδομές. Γίνεται δηλαδή με τις πρωτοβουλίες που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς εγκαταλείφθηκαν.
Κάθε πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει τα δύο προγράμματα.
Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 12:52