Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 08:05

Γερμανικές αντιστάσεις σε καταδίκη της Τουρκίας

Τη Δευτέρα θα συζητήσουν ξανά τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τουρκοβουλγαρικά σύνορα αλλά και για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές πιέσεις για ένα πιο επικριτικό προς την Τουρκία ανακοινωθέν έχουν ως τώρα βρει ισχυρές αντιστάσεις μεταξύ άλλων από το Βερολίνο. Επίσης τη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφύγει ως τώρα να καταδικάσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων προς την Ε.Ε. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, τόσο η καγκελαρία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας «αναμένουν» πως θα τηρηθεί η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας στο προσφυγικό, παρά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Όπως διαβεβαιώνουν εκπρόσωποί τους στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή θα λάβει χώρα πιθανότατα το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών που συγκάλεσε νωρίτερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ. Ο κ. Μπορέλ, που ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τηλεφωνικά πριν γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου μέσα στην εβδομάδα, τόνισε στη σχετική ανακοίνωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αντιμετωπίσει αυτή τη φρικτή ανθρωπιστική κρίση [στο Ιντλίμπ] με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε μέσω tweet ότι θα επισκεφθεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκης την Τρίτη, προς «υποστήριξη των ελληνικών προσπαθειών να προστατεύσουν τα σύνορα της Ευρώπης».

πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 08:28