Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 19:20

Πετη Πέρκα: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι η καταβολή των βουλευτών να είναι υποχρεωτική και για τρείς μήνες

Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα για την κατάθεση του 50% της αντιμισθίας της

          Με αίσθημα ευθύνης και αμέριστης αλληλεγγύης, ενημερώνω τους συμπολίτες/ισσες μου

ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει στον Ειδικό Λογαριασμό κατά της πανδημίας και κάθε Βουλευτής θα καταθέσει το 50% της αποζημίωσης του/της για τρεις μήνες. Μάλιστα, η πρόταση μας προς την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι να είναι υποχρεωτική η καταβολή της και όχι προαιρετική – όπως υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι χάνουν το ήμισυ του μισθού τους μετά την πρόσφατη ΠΝΠ της κυβέρνησης της ΝΔ (δείτε εδώ). 

            Η συμβολή των Βουλευτών, των Υπουργών – Υφυπουργών αλλά και όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, η επέκταση σε όσους/ες διορίστηκαν και κατέχουν κρατικές θέσεις (ΓΓ, Ειδ. ΓΓ., Πρόεδροι Οργ., Διοικήσεων ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ του δημοσίου και ευρύτερα), θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη. Αυτονοήτως βεβαίως θα πρέπει να ακυρωθούν και οι προκλητικές αυξήσεις που έδωσαν οι Διοικήσεις, που διόρισε η κυβέρνηση, στα μέλη τους εν μέσω πανδημίας όπως πολύ πρόσφατα αναδείξαμε με ερώτησή μας (δείτε εδώ).

Σε αυτό το πλαίσιο, τους καλούμε να ακυρώσουν και τις ΠΝΠ που καταλύουν εργασιακά δικαιώματα, που διανέμουν δώρα εν μέσω κρίσης στα μίντια και τους κλινικάρχες και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον Ειδικό Λογαριασμό κατά της Πανδημίας του Covid-19, να ενισχύσουν άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας – τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.             

            Επίσης σας ενημερώνω ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά αποδίδουν το 40% της αποζημίωσής τους για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων και των αναγκών χρηματοδότησης του κόμματος, ώστε αυτό να μην το επιμερίζονται οι πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην χρωστά 200 εκ. ευρώ όπως φαίνεται από τις δανειακές υποχρεώσεις των υπόλοιπων κομμάτων (βλ. Θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αλλά και παράλληλα για την ενίσχυση του θεσμού της «Αλληλεγγύης για Όλους», ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

            Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται και να συνεχίσουμε τον αγώνα ανάσχεσης των καταστροφικών επιπτώσεων της πανδημίας σε όλα τα πλαίσια της κοινωνικής μας ζωής. Σε αυτόν τον αγώνα είμαι παρούσα, μαζί και για την κοινωνία θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε!          

 

#menoumespiti

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 19:24