Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 18:35

Ερώτηση της Καλλιόπη Βέττα για τις εξαγγελόμενες εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού και τους Καλλιτέχνες

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για το εξαγγελθέν πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Στη ερώτηση, την οποία υπογράφουν 50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά στις πρόσφατες εξαγγελίες για διοργάνωση εκδηλώσεων με την πρωτοβουλία του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η εξαγγελία του προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Α έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τα σωματεία των καλλιτεχνών, των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού και των διοργανωτών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όλοι αναδεικνύουν, σε υψηλούς τόνους, την απαράδεκτη διαδικασία: χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή των εκδηλώσεων και των συμμετεχόντων, χωρίς συζήτηση, χωρίς ανοικτή πλατφόρμα υποβολής προτάσεων. Αδιαφανείς αναθέσεις, συμπερίληψη υφιστάμενων εκδηλώσεων και, δυστυχώς, παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε, οικονομικό αντίτιμο ακόμα και σε θεσμούς που είχαν εδραιωθεί ως ελεύθερα προσβάσιμοι για όλους.


Επίσης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ φιλικό προς την αγορά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, διοργανωτές και καλλιτέχνες, καταγγέλλουν την υποκρισία σε αυτό το επίπεδο καθώς ποτέ δεν τους ζητήθηκε η κατάθεση προτάσεων.

Τέλος, παρά το μεγαλεπήβολο τίτλο του, το πρόγραμμα αποκλείει ολόκληρες περιοχές της χώρας, όπως  για παράδειγμα τη Δυτική Μακεδονία, στερώντας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες το δικαίωμα στην πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Δυστυχώς, για την κυβέρνηση, όπως φάνηκε κι από τα ελάχιστα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο σεβασμός και η κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων του Πολιτισμού, δεν είναι προτεραιότητα».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 18:43