Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 17:29

Και «μαξιλάρι» υπήρχε, και «χέρι» του βάζουν τώρα

Η κυβέρνηση, όχι μόνο έπεσε έξω σε όλες τις εκτιμήσεις για το μέγεθος της κρίσης που προκαλεί η πανδημία, όχι μόνο απέτυχε να στηρίξει αποτελεσματικά την πραγματική οικονομία με εμπροσθοβαρή και

ενεργητικά μέτρα, αλλά, τώρα, αναγκάζεται να διαψεύσει και ένα βασικό της αφήγημα για το μέγεθος αλλά και το πόσο πολύτιμο είναι το  «δημοσιονομικό μαξιλάρι», αφού αναγκάζεται να το χρησιμοποιήσει.

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει εντυπωσιακή όσο και αναγκαστική στροφή στα ταμειακά διαθέσιμα  για να χρηματοδοτήσει το νέο πακέτο στήριξης της επιχειρήσεων, καθώς η κρίση επιτείνεται και οι μέχρι τώρα πολιτικές απέτυχαν να ανακουφίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής «πανδημίας» και να προκαλέσουν την παραμικρή ανάκαμψη. Σε διάψευση των εκτιμήσεων της κυβέρνησης για παροδική ύφεση που δεν θα πλήξει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας αλλά και των προβλέψεων για το μέγεθος της ύφεσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε γνωστό σε συνέντευξή του ότι  θα «μπει χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα, ώστε να στηριχθούν οι κλάδοι που επλήγησαν περισσότερο, όπως ο τουρισμός, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους. Από το ίδιο «μαξιλάρι ρευστότητας» θα πληρωθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και όποιες ανάγκες προκύψουν. «"Εχουμε  ρευστότητα ύψους 34,7 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία για να καλύψουμε τις όποιες ανάγκες προκύψουν από την συνέχιση της κρίσης του κορονοϊού», σημείωσε.

Είναι μια εντυπωσιακή υποχώρηση στη στρατηγική που υποδείκνυε η αξιωματική αντιπολίτευση σταθερά, καθώς η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι είχε τα μέσα για να αντιμετωπίσει  τις ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία και αρνιόταν πεισματικά να το χρησιμοποιήσει, για να συντηρήσει το αφήγημά της.

Τελικά, ήρθε η ώρα που αναγκάζεται να «βάλει χέρι» στο μαξιλάρι και να παραδεχτεί, αναγκαστικά, όσα προσπαθούσε να διαψεύσει επί μήνες.

Και δεν πρέπει να διαφεύγει, βέβαια, ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είχε ξεκινήσει πριν την έλευση της πανδημίας ενώ τα περίπου 6 δις που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν άμεσα, αρχίζουν να μειώνουν επικίνδυνα ακόμη και το «μαξιλάρι».

πηγη:Tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 17:33