Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 10:27

Τζανακόπουλος απο την Κοζάνη: «Να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης»

«Να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της Απολιγνιτοποίησης και να υλοποιηθεί ένα Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης που να διασώσει

τις ενεργειακές περιοχές στον άξονα Κοζάνης Πτολεμαΐδας Φλώρινας», τόνισε από την Κοζάνη ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε κριτική στο σχέδιο της κυβέρνηση λέγοντας ότι «είναι δύσκολο να επιτευχθεί» και οτι «θα οδηγήσει σε ερημοποίηση την περιοχή». Δήλωσε ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση προχωρά στην απολιγνιτοποίηση δείχνει ότι «ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των εταιριών που χρηματοδοτούν επενδύσεις στο Φυσικό Αέριο».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χρονοδιάγραμμα της Απολιγνιτοποίησης να το «συνδιαμορφώσουμε με τις τοπικές κοινωνίες, την Γενοπ ΔΕΗ, τα Εργατικά κέντρα και τα Σωματεία των εργαζομένων».

Αναφερόμενος στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας τόνισε ότι «η Ελληνική κοινωνία πρόσφερε απλόχερα χρόνο στην κυβέρνηση με την συλλογική επιτυχία αντιμετώπισης του πρώτου κύματος του κορονοϊού ώστε να θωρακίσει το σύστημα υγείας και να εγγυηθεί το άνοιγμα των σχολείων με την έλευση δεύτερου κύματος».  Δήλωσε ότι στις δύο αυτές προσκλήσεις «η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς», σημείωσε ότι «το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του στην Αθήνα», δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την νέα έξαρση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι «ένα νέο lock down στην Αθήνα θα σημάνει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις καταστροφές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα  στην Εύβοια, την Καρδίτσα και τα νησιά του Ιονίου μίλησε «για κυβέρνηση εξαφανισμένη, αμήχανη και ανίκανη να διαχειριστεί  μια έκτακτη κρίση».

Κατά την διάρκεια της μονοήμερης περιοδείας του στην Κοζάνη ο Γραμματέας του  ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος. είχε συνάντηση με τους τέσσερις δημάρχους της ΠΕ Ενότητας, ενώ στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των Συνδικάτων των Εργατικών Κέντρων  και των Σωματείων της περιοχής όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το master plan της Δίκαιης Μετάβασης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το βράδυ ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε σε ευρεία συνεδρίαση στελεχών και μελών του κόμματος στην Κοζάνη.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ|ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 10:31