Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 09:47

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: "Να ελέγχεται η αστυνομία για περιστατικά βίας" ζητούν οι ευρωβουλευτές

Η αστυνομική βία είναι απαράδεκτη και οφείλει πάντα να διερευνάται, δήλωσαν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση την Τρίτη, ζητώντας διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο κατά την επιβολή του νόμου.

Σε συζήτηση με την Επίτροπο Johansson και τη Γερμανική Προεδρία, πολλοί ευρωβουλευτές, αναφερόμενοι σε άλλες καταγγελίες αστυνομικής βίας κατά ευάλωτων μειονοτικών ομάδων και διαδηλωτών ανά τα κράτη μέλη, ζήτησαν να λογοδοτήσουν οι εμπλεκόμενοι και τέτοιου είδους περιστατικά να υπόκεινται σε ανεξάρτητο δημόσιο έλεγχο.


Αρκετοί ομιλητές έθιξαν την υπόθεση του Jozef Chovanec, του Σλοβάκου πολίτη που πέθανε κατά την κράτηση του στο αεροδρόμιο του Charleroi (Βέλγιο) τον Φεβρουάριο του 2018. Προέτρεψαν τις βελγικές αρχές να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση αυτή, την οποία θα παρακολουθήσει στενά η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ.


Ορισμένοι ευρωβουλευτές τόνισαν το δύσκολο έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα κράτη μέλη και επιδοκίμασαν το έργο τους και την αφοσίωσή τους στη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη τη συζήτηση εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 09:53