Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 07:16

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά μετά την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια θα συζητηθεί στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά μετά την καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών το απόγευμα της Τρίτης.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου σχετικά με την κατάσταση στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, στον οποίο στεγάζονται οι περισσότεροι από τους 12.000 αιτούντες άσυλο που μετά την πυρκαγιά στη Μόρια. Θα εξετάσουν επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές όσον αφορά την υποδοχή μεταναστών και αιτούντων άσυλο και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου τους.

 

Κατά την ανταλλαγή απόψεων, είναι επίσης πιθανό να συζητηθούν οι πρόσφατες καταγγελίες περί εμπλοκής της Frontex σε παράνομες επαναπροωθήσεις από ελληνικές δυνάμεις.

 

Πότε: Τρίτη 27 Οκτωβρίου, από τις 18.15 έως τις 19.45 (ώρα Ελλάδας)

 

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο József Antall (4Q2) και μέσω τηλεδιάσκεψης

 

Διαβάστε την πλήρη ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της επιτροπής και τα σχετικά έγγραφα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά.

 

Η ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λέσβο μετά την πυρκαγιά στη Μόρια και η βοήθεια της ΕΕ προς τις ελληνικές αρχές συζητήθηκαν σε συζήτηση στην ολομέλεια με την Επίτροπο Johansson στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 07:21