Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2011 09:40

Γ. Παπανδρέου: Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013

papandreoy-pasokΟι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε, όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση, αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση

και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

«Πατριωτικό για μας είναι ό,τι ενώνει και εμπνέει τους Έλληνες», πρόσθεσε, ενώ απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες του.
Όταν οι άλλοι μιλούν για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, των μεταρρυθμιστών και το υποτιθέμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», εγω μιλώ για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το σύνολο των ανθρώπων που μας οδήγησαν εδώ και σήμερα σε μία ακόμη μάχη για μία καλύτερη Ελλάδα, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Όσοι μας λένε ότι εγκαταλείψαμε τις ιδέες και τις αξίες έχουν μείνει στην εποχή του διεθνούς διπολισμού και στη θεοποίηση του κράτους ως μοχλού ανάπτυξης. Δεν θεοποιούμε και δεν δαιμονοποιούμε ούτε την αγορά ούτε το κράτος, παρατήρησε και υποστήριξε πως η δογματική αριστερά αδυνατεί να εκφράσει μία ριζοσπαστική αντίληψη για το κράτος. Δεν μπορούμε, συμπλήρωσε, να κρύβουμε συντηρητικές λογικές πισω από επαναστατικά συνθήματα, εμείς όμως στο ΠΑΣΟΚ, είμαστε αριστερά γιατί παραμένουμε φορέας ριζοσπαστισμού.

Στην πολιτική μας ιστορία μάθαμε πολλά παρά τις δυσκολίες, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου και καναμε πράξη το πιστεύω μας ότι ενας λαός μπορεί να ορίζει τη μοίρα του. Και σήμερα, κρατάμε το τιμόνι της χώρας στα χέρια μας και δίνουμε μία μάχη την οποία και θα κερδίσουμε, υπογράμμισε. «Εμαστε περήφανοι για την πατρίδα και σίγουροι για τις δυνατότητες μας».

Όλα αυτά τα χρόνια από το 1974 και μετά, υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στην πρόοδο και τη δημιουργία μίας καλύτερης Ελλάδας, κάναμε πράξη τη λαϊκή εξουσία και σήμερα καλούμαστε να εμβαδύνουμε στη δημοκρατία, δημιουργώντας ένα πραγματικό δίκτυο αλληλεγγύης. Σήμερα, πρόσθεσε, εμείς, το ΠΑΣΟΚ, καλούμαστε να βγάλουμε τη χώρα από την επιτήρηση και θα τα καταφέρουμε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «όχι» στην ισοπέδωση του έργου του Κινήματος από τη μεταπολίτευση και μετά, «όχι» στη «χαμένη άνοιξη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και τόνισε πως «είναι καθήκον η υπεράσπιση των αρχών μας». Οφείλουμε, είπε, να είμαστε εγγυητές των ιδρυτικών μας αρχών που δεν είναι ξεπερασμένες, ενώ πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε όσους μας λένε να ξεχάσουμε το παρελθόν μας.

Όπως επεσήμανε η κριτική και αυτοκριτική για τις προηγούμενες δεκαετίας μπορεί να εντοπίσει τα αίτια της προϊούσας κρίσης αλλά όχι να ακυρώσει τις κατακτήσεις του παρελθόντος.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το κυβερνών κόμμα φέρει και αυτό ευθύνη για παθογένειες του παρελθόντος, αλλά όχι την κύρια ευθύνη γιατί, όπως είπε οι πελατειακές λογικές ανήκουν στη Δεξιά. Ευθύνη μας, τόνισε, είναι όταν ανεχθήκαμε ή υιοθετήσαμε τέτοιες πρακτικές.

Σήμερα, υπογράμμισε, κάνουμε αυτό που πρέπει για τη σίγουρη έξοδο από τη κρίση, έχουμε την ευθύνη να είμαστε η μεταρρυθμιστική δύναμη της κοινωνίας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αντιλήψεις και πρακτικές. Σήμερα, πρόσθεσε, κάνουμε το επόμενο βήμα για την πρόοδο της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στις «συγκρούσεις» που έχουν πυροδοτήσει οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε διάφορους τομείς, όπως αυτός της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, ενώ άφησε αιχμές κατά των κυκλωμάτων κάθε μορφής που, όπως είπε, «έμαθαν τα προηγούμενα χρόνια να περνάνε καλά, εις βάρος της τσέπης, αλλά και της υγείας και της συνοχής της κοινωνίας μας».

Κάλεσε μάλιστα όσους αντιδρούν στην εξυγίανση του χώρου της υγείας, και «στην προσπάθεια να στήσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα πρωτοβάθμιο σύστημα περίθαλψης για όλους τους Έλληνες» να καταλάβουν «ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

«Θα είμαστε και εδώ ανυποχώρητοι, μπροστά στο συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών», διαμήνυσε, και ας χάνουν, όπως είπε, «κάποιοι τα προνόμιά τους - μια χούφτα ανθρώπων, που είχαν μάθει να λειτουργούν μονοπωλιακά στο χώρο αυτό».

 

πηγη: Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 18:12