Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 19:06

"Παράθυρο" για άνοιγμα της αγοράς την επόμενη βδομάδα στην ΠΕ Κοζάνης από τον Γιώργο Γεραπετρίτη Τι ειπώθηκε στην πολύωρη Τηλεδιασκεψη

του Σπύρου Κουταβά

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα που είχαμε στα χέρια μας για την ΠΕ Κοζάνης δεν μας άφηναν κανένα περιθώριο για άλλες επιλογές εκτός από την παράταση του λοκ ντάουν στο λιανεμπόριο» τόνισε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του υφ Εσωτερικών Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, των 5 δημάρχων, των εκπροσώπων των φορέων της εστίασης και του λιανεμπορίου, του ΕΒΕ Κοζάνης καθώς και των διοικητών των δυο Νοσοκομείων.  Ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας στις επικρίσεις εκπροσώπων των φορέων σε ότι αφορά την εξαίρεση της Κοζάνης από το άνοιγμα της αγοράς, ξεκαθάρισε ότι για κάθε μήνα που η αγορά παραμένει σε συνθήκες λοκ νταουν, κοστίζει στον προϋπολογισμό περί τα 3 δις €, «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κρατάμε κλειστές την οικονομία σε καμία περιοχή της χώρας» σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κάλεσε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των φορέων την βδομάδα που έχουμε μπροστά μας να επιδείξουν την δέουσα προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο «την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τουλάχιστον τα καταστήματα του λιανεμπορίου’.

Ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς ζήτησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας να σταθμεύσει στην περιοχή ώστε «να διερευνήσει μέσω της ιχνηλάτησης και άλλων διεργασιών τις αιτίες που τα κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης, τόσο στο πρώτο κύμα  της πανδημίας όσο στο δεύτερο και το τρίτο βρίσκονται πολύ πάνω από τον μέσο όρο των κρουσμάτων από την υπόλοιπη χώρα».

Οι εκπρόσωποι των φορέων της εστίασης και του Λιανεμπορίου ζήτησαν «την επιπλέον στήριξη της κυβέρνησης στο κλάδο τους’ με ταυτόχρονο αίτημα «το άμεσο άνοιγμα της αγοράς τόσο στο λιανεμπόριο με την τήρηση όλων των προστατευτικών μέτρων όσο και στην εστίαση».

Από την πλευρά τους οι διοικητές των νοσοκομείων τόνισαν ότι η μη αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων προστασίας αντικατοπτρίζεται στην εικόνα πληρότητας απο ασθενείς με covid που παρουσιάζουν τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής και στην πίεση που ασκείται είτε  στις ΜΕΘ είτε στις διακομιδές μέσω ΕΚΑΒ προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.  

 Με εξαίρεση τον λεκτικό διαπληκτισμό ανάμεσα στους εκπροσώπους της εστίασης  και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις δηλώσεις του τελευταίου  κατά την διάρκεια της επίσκεψη του στην Κοζάνη στις ευθύνες των καταστημάτων εστίασης στην διασπορά του ιού η  τετράωρη συζήτηση  εκτυλίχθηκε σε καλό κλίμα με την δέσμευση όλων για μείωση των κρουσμάτων και άνοιγμα της αγοράς.

Η Τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε από την Πολιτική Προστασία και μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στον  απόηχο των διαμαρτυριών του Εμπορικού κόσμου που προκάλεσε η ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για την συνέχιση του λοκ ντάουν στο λιανεμπόριο της ΠΕ  Κοζάνης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 13:00