Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 17:50

Σταύρος Καλαφάτης απο την Καστοριά: «Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην πανδημία»

 του Σπύρου Κουταβά

"Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην πανδημία" τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά το πέρας της περιήγησής στο Νοσοκομείο της

Καστοριάς, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Καλαφάτης, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό για τον δύσκολο αγώνα που έδωσαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας χαρακτήρισε την Δυτική Μακεδονία ως μια "ζωντανή Περιφέρεια" και ανέφερε ότι στο πρόγραμμα των Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης "υπάρχουν εγκεκριμένες 17 επενδυτικές' προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκ € ,  βάσει των οποίων θα δημιουργηθούν 140 νέες θέσεις εργασίας".

Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας που ήταν το νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς στα απανωτά κύματα  της πανδημίας και ενημερώθηκε από τον διοικητή, ταύρο Παπασωτηρίου για την πορεία των εμβολιασμών. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο διαθέτει δύο εμβολιαστικές γραμμές και κατά μέσο όρο εμβολιάζονται 200 πολίτες την ημέρα.

Στο αίτημα της διοίκησης για περαιτέρω ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό της Ογκολογικής μονάδας του Νοσοκομείου, που είναι και η μοναδική στην Δυτική Μακεδονία, δήλωσε ότι αν και δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς του θα το  μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό της Υγείας.

Ο κ. Καλαφάτης, επισκέφθηκε τους Συνοριακούς Σταθμούς της Νίκης και Κρύσταλλοπηγής στην Φλώρινα, συνομίλησε με τους τελωνειακούς αλλά και τους εκπροσώπους της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ζήτησαν την επαναλειτουργία των σταθμών, με όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο κ. Καλαφάτης έκλεισε την περιοδεία του με μια σύντομη συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γούνας, ενώ επισκέφθηκε και δύο επιχειρήσεις στην Καστοριά και την Κοζάνη που έχουν ενισχυθεί από προγράμματα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 08:04