Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 22:07

Ολλανδή δημοσιογράφος εκνεύρισε τον Μητσοτάκη όταν τον ρώτησε για τα pushbacks στο Αιγαίο (βιντεο)

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ολλανδής δημοσιογράφου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομολογό του Μάρκ Ρούτε. Ο κ. Μητσοτάκης έχασε παντελώς την ψυχραιμία του, ανέβασε τον τόνο της φωνής του και κούναγε επιδεικτικά το δάχτυλο εναντίον της δημοσιογράφου δηλώνοντας «Δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλεις, δεν θα με διακόπτεις. Είμαι ξεκάθαρος».

Η Ολλανδή δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό με έντονο ύφος κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις των προσφύγων. «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για pushback; Μην προσβάλετε τη νοημοσύνη μας», είπε στον κ.Μητσοτάκη. Διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν λέει την αλήθεια, η οποία όπως υποστήριξε είναι ότι οι Βρυξέλλες την άφησαν μόνη και για αυτό κάνει «βάρβαρα pushback», καθώς και γιατί η Αθήνα δεν χτυπά άλλο την πόρτα της ΕΕ ζητώντας κατανομή προσφύγων. Υποστήριξε μάλιστα ότι σε Ελλάδα και Ολλανδία θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε απάντησε:

«Δεν δέχομαι να προσβάλετε εμένα ή τους Έλληνες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία, όταν αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει μία κρίση άνευ προηγουμένου», απάντησε εξοργισμένος ο κ.Μητσοτάκης.

Το επεισόδιο κλιμακώθηκε όταν ο κ.Μητσοτάκης ρώτησε την Ολλανδή δημοσιογράφο αν έχει επισκεφθεί τα νέα camp στη Σάμο και όταν εκείνη φώναξε πως τα έχει επισκεφθεί, ακόμη πιο εξοργισμένος της είπε: «Όχι, δεν έχετε πάει στη Σάμο» και καθώς η δημοσιογράφος επέμενε, της δήλωσε: «Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλετε. Σας απαντώ και μη με διακόπτετε».

ΠΗΓΗ:https://www.newscenter.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 22:22