Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 17:59

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη παρέμβαση που πραγματοποίησε  στην Ολομέλεια της Βουλής .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και λόγω της ακρίβειας για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα.  

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε δε λόγο για «τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» προσθέτοντας: «Έχει έρθει η ώρα να φύγετε γιατί πρέπει να ανασάνει αυτός ο τόπος».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε: “Μία εδώ και πολλές μέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Άφησε χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας, με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν στον εξαφανισμένο κ. Μητσοτάκη. Ο χιονιάς έθαψε και τις τελευταίες αυταπάτες, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη και τις ολιγωρίες τους και τα δραματικά αποτελέσματα των ιδεοληψιών τους”.

 
 

Συνεχίζοντας, έκανε αναφορά στο ζήτημα της πανδημίας, σημειώνοντας:  “Κάθε ώρα που μιλάμε, κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, τέσσερις με πέντε πολίτες χάνουν τη ζωή τους. Χάνονται καθημερινά συνάνθρωποί μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Η χώρα μας είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού, είναι ένα διαρκές έγκλημα που δεν κρύβεται από καμία επικοινωνία”.

“Ζήτησα το λόγο γιατί η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης που δεν πιστεύουν στο κράτος, αρνούνται να ακούσουν και να καταλάβουν, να πάρουν μέτρα. Και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόντων να λυμαίνονται με την ακρίβεια τη ζωή των συνανθρώπων μας” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε “Διευκολύνουν την κερδοσκοπία, αποφασίζοντας εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης την εκχώρηση της ΔΕΗ, να μην μειώσουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να μην αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Δεν δείχνουν ίχνος διάθεσης να αλλάξουν τη στάση τους. Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς”.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως “η φθορά του κ. Μητσοτάκη και η διαφθορά του επιτελικού κράτους απλώνεται στο σύνολο του κράτους. Το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος οδηγούν με γοργά βήματα στην ανασφάλεια και την οικονομία στο γκρεμό. Οι ίδιες πρακτικές από παλιά της αδιαφάνειας και της εξυπηρέτησης των ελίτ θα παράγουν τα ίδια αποτελέσματα με το παρελθόν”.

 
 

“Ζήτησα εκτάκτως το λόγο για την τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους σε κάθε δοκιμασία. Σε κάθε μέτωπο που δοκιμάζεται η ζωή και η ασφάλεια” συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, εκτίμησε πως “τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει η πλειοψηφία της λογικής από αυτήν την κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα”.

“Σε κάθε δυσκολία που εξελίσσεται σε τραγωδία δεν μπορούν ούτε θέλουν να βγάλουν συμπεράσματα από τα λάθη τους, τα αποδίδουν όλα στην ατομική ευθύνη. Αντιμετωπίζουν τα πάντα με θεατρικές συγγνώμες, όπως χθες, για να διαφυλάξουν την εικόνα του Πρωθυπουργού” πρόσθεσε. Σημείωσε μάλιστα πως “εχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής”.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου να δώσουν το παρών για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε συνεχίζοντας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. “Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας.

“Να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή” κατέληξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

πηγη: tvxs.gr

Η πρόταση είναι υπογεγραμμένη από τουλάχιστον 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία. Η συνεδρίαση διακόπηκε για να αρχίσει και πάλι αύριο Παρασκευή με τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 18:02