Υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ 25 και της Ελληνικής Λύσης. Ψήφισαν 299 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 142 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισε ο Κ. Μπογδάνος, και απούσα για λόγους υγείας ήταν η κ. Γιαννάκου.

Μετά από τρεις ημέρες έντονης αντιπαράθεσης, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπεραμύνεται του κυβερνητικού έργου.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ακολούθησαν αντίστροφη σειρά, της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, με τελευταίους ομιλητές, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που έκλεισε τη συνεδρίαση.

Όπως φάνηκε η σκληρή πόλωση ήταν η κοινή επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στην αναμέτρησή τους στην Βουλή. Ο σχεδιασμός αμφοτέρων έδειξε καθαρά εκλογική στόχευση και η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρόβα τζενεράλε μιας βαθιά πολωμένης ( και απροσδιόριστης διάρκειας ) προεκλογικής περιόδου.