Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 15:06

"Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στη πατρίδα μας" τόνισε ο Τακης Θεοδωρικάκος από την Κοζάνη.

«Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και είναι αυτονόητη  υποχρέωση που πρέπει να προσφέρει το κράτος στους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Προστασίας ου Πολίτη

Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου Αστυνομικού Σταθμού στο Βελβεντό Κοζάνης. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανάφερε ότι το Βελβεντό η Κοζάνη αλλά και η δυτική Μακεδονία «είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, εμείς θα συνεχίσουμε  να εργαζόμαστε ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να συνεχίσουν στο μέλλον να αισθάνονται ασφαλείς».

Στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε μήνυμα ενότητας ενδιαφέροντος  για το Βελβεντό και όλη την δυτική Μακεδονία από μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι «ενωμένοι όλοι οι Έλληνες μπορεί να τα καταφέρουμε».

Τόνισε ότι «οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, κι ότι οφείλουμε να ενώσουμε τις  δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που μπορεί να υπάρξει απέναντι στη πατρίδα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στα ζητήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώνοντας ότι  «ήταν γραφτό στις μέρες μας να αντιμετωπίσουμε πόλεμο και μάλιστα στην καρδιά της Ευρώπης από μια απάνθρωπη παράλογη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας». Επεσήμανε με έμφαση ότι εμείς ως Ελλάδα «είμαστε   με την πλευρά της ειρήνης και του δικαίου, είμαστε πάντοτε με την πλευρά που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ότι αυτό θα κάνει η πατρίδα μας σε οποιοσδήποτε θα ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα».

Νωρίτερα επισκέφθηκε την Περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη με επιτελείς της αστυνομίας για θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας του πολίτη. Εξερχόμενος του αστυνομικού Μεγάρου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δίνουμε προτεραιότητα στο διασυνοριακό έγκλημα» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιπτώσεις της πανδημίας σε θέματα που σχετίζονται με την οικογενειακή βία και το ηλεκτρονικό έγκλημα.  «Έχουμε αυξημένα φαινόμενα οικογενειακής βίας και άνθιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τις τοπικές υπηρεσίες για την καλύτερη αντιμετώπιση του» τόνισε προσθέτοντας ότι ότι «θα γίνουν καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αυτήν την απειλή».

Τέλος αναφερόμενος στο κομμάτι των υποδομών της ΕΛΑΣ  δήλωσε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται τα αστυνομικά μέγαρα σε Καστοριά και Γρεβενά λύνοντας έτσι ένα παλιό πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών στις δύο περιφερειακές ενότητες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας που ολοκληρώνονται στην περιοχή της ΖΕΠ Κοζάνης, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί την έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων που γίνεται στην πλατεία της Κοζάνης στο πλαίσιο του συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας .

Τον υπουργό συνοδεύουν ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος οι βουλευτές Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, και Γιώργος Αμανατίδης καθώς και οι βουλευτές Κατερίνης και Λάρισας, Σάββας Χιονίδης, Στέλλα Μπίζιου και Λάκης Βασιλειάδης.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 07:49