Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 15:46

Ν. Μηταράκης: Οι 38 μετανάστες στον Έβρο σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές αρχές

«Βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών. Τριαναπέντε Σύριοι και τρεις Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος.

Κατά δήλωσή τους για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14/8, κρύφτηκαν για μία ημέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές αρχές, αμέσως κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε εδώ στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα η οποία είναι εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Χαίρουν καλής κατάστασης υγείας» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την επίσκεψή του στον Έβρο. 
«Το δεύτερο πολύ σημαντικό που προκύπτει από τις καταθέσεις τους, είναι ότι ήρθαν από την τουρκική όχθη του ποταμού και σπρώχτηκαν προς τη νησίδα, από τις τουρκικές αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο. Αντίθετα η τουρκική χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας, τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός ο οποίος βρέθηκε στο ΚΥΤ φυλακίου στον Έβρο και συμπλήρωσε: «Το τρίτο που θέλω να πω, είναι ότι προκύπτει από τις καταθέσεις, ότι ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 15:48