Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 21:32

«Η Ελλάδα πρώτη χώρα στις επενδύσεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια του νέου επιχειρηματικού πάρκου στην Κοζανη

του Σπύρου Κουταβα

«Σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα μπροστά, από εδώ την Κοζάνη, είναι μόνο η αρχή και μας γεμίζει περηφάνεια που είμαστε εμείς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκης που εγκαινιάζουμε το Επιχειρηματικό

Πάρκο.της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ»  ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης κα Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων που έγινε αργά σήμερα στην Κοζάνη.  Ο υπουργός δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι πρωτες  ενέργειες για την δημιουργία του πάρκου ξεκίνησαν το 1981 και χρειάστηκαν σχεδόν 50 χρόνια για να βρεθεί ο χώρος, να παραχωρηθεί στην ΕΤΒΑ και να ολοκληρωθούν όλες οι αδειοδοτικές διαδικασίες για την νόμιμη λειτουργία του. «Σας διαβεβαιώνω ότι για την δημιουργία αντίστοιχων πάρκων  στο μέλλον δεν θα χρειαστούν ούτε 5 μήνες» τόνισε και προανήγγειλε ότι σύντομες θα είναι και οι διαδικασίες για τις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να εγκατασταθούν.  Απευθυνόμενος προς τους δυτικομακεδόνες τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η δυτική Μακεδονία θα’χει ένα λαμπρό μέλλον και μετά τον λιγνίτη. «Καταλαβαίνω την αβεβαιότητα των ανθρώπων και το αίσθημα της ανασφάλεια που νοιώθουν, αλλά είμαστε εδώ για να φέρουμε εις πέρας το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης για την Μετάβαση της περιοχής».

 «Η Ελλάδα θα είναι πρώτη στις επενδύσεις στην Ευρωζώνη κα πρώτη χώρα στις επενδύσεις στην ΕΕ για το 2022» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι «το ΑΠΕ εκτινάσσεται στα επίπεδα του 2011 με τους δείκτες της ανεργίας να έχουν κατεβεί στα επίπεδα του 2008».

Παράλληλα δήλωσε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα που έχει πετύχει η χώρα στο θέμα των επενδύσεων τονίζοντας ότι «η νέα Ελλάδα που εμείς φτιάχνουμε είναι η  Ελλάδα υψηλής ταχύτητας, είναι Ελλάδα που προσελκύει επενδυτές και ανέφερε τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην Θεσσαλονίκη και αλλού προσελκύοντας νέους επιστήμονες με υψηλές αποδοχές. «Το επόμενο διάστημα τα παιδιά σας θα γυρίσουν και  θα εργαστούν σε καλοπληρωμένες δουλειές που θα’χουμε δημιουργήσει όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη» ανάφερε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι μπορεί «να είναι ωραίος ο λαϊκισμός για να κοροϊδεύεις το κόσμο αλλά είναι πολύ πολύ ωραιότερο να  του βρίσκεις δουλειά για τα παιδιά του να κερδίσεις το μέλλον τους».

Από το βήμα του νέου επιχειρηματικού πάρκου έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και σε άλλους επενδυτές λέγοντας ότι «είμαστε μια χώρα φιλική στους επιχειρηματίες» παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν «ρεκόρ επενδύσεων των τελευταίων 30 ετών για το 2021», ενώ για το 2022 προανήγγειλε ότι εάν όλα πάνε καλά «θα πάμε για ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών» επισημαίνοντας ότι όλα αυτά έγιναν εν μέσω πολέμου, οικονομικής αναταραχής και υψηλών επιτοκίων.  Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «μόνο σε ένα χρόνο, το 2022 θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις απ’όλη την πενταετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα θα έρθει προς ψήφιση στην βουλή προς το τέλος Σεπτεμβρίου και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να το ψηφίσουν. Η ψήφιση του νόμου για τα επιχειρηματικά πάρκα θα δώσει την δυνατότητα στην κυβερνηση να απορροφήσει δεσμευμένους πόρους 63 εκ € που θα διοχετευτούν τόσο στην δημιουργία νέων πάρκων όσο και στον εκσυγχρονισμό παλαιότερων. Τέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αντιπολίτευση για το θέμα υψηλών τιμών στην ενέργεια λέγοντας ότι «δεν ευθύνεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ αλλά ο υβριδικός πόλεμος του Πούτιν  εναντίον της ΕΕ», προσπαθώντας να πετύχει άρση των κυρώσεων. «Για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό έχει ευθύνη η Ρωσία του Πούτιν και όχι ο Στάσσης και δεν μπορούν να μας κοροϊδεύει ο κάθε τυχοδιώκτης» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι  «επενδύοντας κάποιος στην δυτική Μακεδονία θα λάβει υψηλά κίνητρα που προσφέρουν ο αναπτυξιακός νομός και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλείο που έχουμε θεσπίσει».

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε οτι σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμη η σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης Πτολεμαϊδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου ο οποίος τόνισε ότι η τράπεζα ως κύριος μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΑ «θα κάνει ότι καλύτερο για την επιτυχία του πάρκου και θα προσφέρει όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για την βοήθεια των επιχειρηματιών της περιοχής». Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Θανάσης Ψαθάς αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης από την πρώτη ιδέα της ίδρυσης του πάρκου, την οριοθέτηση του,  την παραχώρηση των εκτάσεων που έγινε από το Δήμο Κοζάνης προς την ΕΤΒΑ το 2017  καθώς και σε όλες τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που χρειάστηκαν ώστε σήμερα οι επιχειρηματίες να μπορούν να εγκατασταθούν.  Ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης δήλωσε ότι «η πολυετής καθυστέρηση στην ίδρυση του πάρκου δεν τιμά την χώρα και τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει» και επεσήμανε ότι «το κόστος αυτής της καθυστέρησης το πλήρωσαν από την τσέπη τους οι επιχειρηματίες της Κοζάνης που έστησαν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες περιοχές επενδύοντας σημαντικούς ιδιωτικούς πόρους για δίκτυα και υποδομές».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 21:47