Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 11:00

Σε συμφωνία για την εφεδρεία. Φεύγουν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι

troikansΣε "χρυσή τομή" για την εργασιακή εφεδρεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει ηλικιακά κριτήρια, βάζοντας στην "πρώτη γραμμή" τους υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, φαίνεται να καταλήγουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Στο μεταξύ, απόψε ολοκληρώνονται οι διαδοχικές συσκέψεις των στελεχών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Κοντά σε συμφωνία για την εφεδρεία
Σύμφωνα με πηγές, οι υπάλληλοι άνω των 60 ετών, που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης, θα αποτελέσουν την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα εισέλθουν σε καθεστώς εφεδρείας το 2011. Παράλληλα, το σύνολο των 30.000 που ζητά η τρόικα να τεθούν σε άμεση εφεδρεία, θα συμπληρωθεί με υπάλληλους από τους οργανισμούς που θα κλείσουν.
Σημειώνεται ότι με τις διαδοχικές συσκέψεις των στελεχών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, ολοκληρώνεται ουσιαστικά σήμερα ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας και, εκτός απροόπτου, μπαίνει στην "τελική ευθεία" το θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου, 8 δισ. ευρώ (με την έγκριση και του έκτακτου Eurogroup, εντός του μηνός).
Αύριο, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τίθενται τα ζητήματα της εργασιακής εφεδρείας και του προσχεδίου του προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, που θα ψηφισθεί πολύ πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, θα αποτυπώνει επακριβώς το "κλείσιμο" του 2011 και τις προβλέψεις για το 2012, όπως συμφωνήθηκαν με την τρόικα.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, από το πρωί σήμερα πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, οι εξής συσκέψεις με τους επικεφαλής της τρόικας:
" Στην πρώτη, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με αντικείμενο την επιτάχυνση του έργου της Δικαιοσύνης και της έκδοσης των αποφάσεων των δικαστηρίων, κυρίως όσον αφορά σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.
" Στη δεύτερη, με τη συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, αντικείμενο ήταν ζητήματα αποκρατικοποιήσεων. Όπως έχει αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, έως το τέλος του έτους τίθεται ως στόχος να εισπραχθούν 4 δισ.. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις (έναντι αρχικού στόχου 5 δισ. ευρώ) και πρώτα στον κατάλογο την τρέχουσα περίοδο, είναι οι νέες άδειες του ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία και το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".
" Στην τρίτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, συζητήθηκε το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας. Σημειώνεται, ότι η τρόικα ζητεί να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας έως το τέλος του έτους, 30.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.
Οι συσκέψεις με τους επικεφαλής της τρόικας, ολοκληρώνονται απόψε, με την κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ. Στο "τραπέζι" της συνάντησης τίθεται το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού και, κυρίως, η συμφωνία στους βασικούς πίνακες. Από αυτούς, θα προκύψουν τόσο το "κλείσιμο" του δημοσιονομικού ελλείμματος εφέτος, όσο ο στόχος που τίθεται για το 2012 για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ θα περιγράφεται σε γενικές γραμμές η φορολογική και κοινωνική πολιτική που θα ασκηθεί το επόμενο έτος.

 

πηγη: Εθνος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 11:04