Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 10:32

Π. Κουκουλόπουλος: «Οι Δήμοι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη».


koukoulopoulos_vouli«Οι Δήμοι μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για να ξεφύγει απ΄ την ύφεση και να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά, γι΄ αυτό πασχίζουμε μέσα από μια σειρά μέτρα να τους απαλλάξουμε από περιττά βάρη και το 2012 να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, το οποίο, επιπρόσθετα, θα σημαίνει πως δεν θα επιβαρύνουν το έλλειμμα της κεντρικής Κυβέρνησης ούτε με ένα ευρώ».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του TOP Channel και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Πλιάτσιο, ανακοινώνοντας, παράλληλα, και τα μέτρα που ετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Τα μέτρα αυτά αφορούν:
Την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους για έργα του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, καθώς και του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης που αφορά Δήμους αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Την κάλυψη των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που ανέρχονται στα 380 εκατ. ευρώ, από το κράτος, το οποίο έτσι θα αποπληρώσει προς τους Δήμους ένα μέρος των παρακρατηθέντων εσόδων.
Την εξόφληση των χρεών των Δήμων προς την αγορά, μέσω της παροχής χαμηλότοκου δανείου απ΄ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Έτσι, το 2012 οι Δήμοι θα καταφέρουν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και απαλλαγμένοι από περιττά βάρη να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο.
Τέλος, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε πως μέσα στο Νοέμβριο είναι εφικτό να ξεκινήσει το πρόγραμμα απασχόλησης 120.000 ανέργων, μέσω των έργων αυτεπιστασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Δήμοι, διάρκειας τριών ετών. Οι προσλήψεις θα γίνουν αυστηρά μέσω ΑΣΕΠ και θα προτιμηθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 10:35