Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 15:39

Διαγράφτηκε ο Ανδρέας Πατσης απο την ΝΔ μετα τις αποκαλύψεις Πολάκη για εξαγορά κόκκινων δανείων και την απευθείας ανάθεση ενός εκατ. ευρώ από τα ΕΛΤΑ

Μετά τον σάλο με τις αποκαλύψεις για εξαγορά κόκκινων δανείων από τις τράπεζες η ΝΔ διέγραψε τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής κατηγορείται ότι

εξαγοράζει κόκκινα δάνεια στο 1/15 της αξίας τους χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά από το πόθεν έσχες που καταθέτει, ενώ παράλληλα κατηγορείται ότι έχει πάρει με απευθείας ανάθεση 1 εκατομμύριο ευρώ από τα ΕΛΤΑ.

Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται πως μετά τη χθεσινή καταγγελία του αναπληρωτή τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη εις βάρος του βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «προκλητικό παραβάτη του νόμου» καθώς φέρεται να είναι ιδιοκτήτης τριών εταιρειών που έχουν σχέση με διαχείριση «κόκκινων» δανείων, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε σήμερα με νέα ανάρτηση για τον «γαλάζιο» βουλευτή, κάνοντας αναφορά για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.019.222,81 ευρώ) το οποίο κατέληξε στην… τσέπη του κ. Πάτση από τα ΕΛΤΑ για «αέρα νομικές υπηρεσίες», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

  • Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι τού ζητήθηκαν εξηγήσεις, οι οποίες εδόθησαν, αλλά δεν κρίθηκαν επαρκείς.

«Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ» σημείωναν πηγές της Πειραιώς.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν» ανέφεραν νωρίτερα οι ίδιες πηγές, προτού ο κ. Πάτσης κληθεί για εξηγήσεις.

Μπροστά στις καταγγελίες για τη δράση του κυβερνητικού βουλευτή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε νωρίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Κυριάκο Πιερρακάκη, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εμπλέκεται στις αναθέσεις μέσω Ελληνικών Ταχυδρομείων και τον Ανδρέα Πάτση.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, «το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού … Αυτές οι εταιρείες αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ. Κερδοσκοπεί από αυτά … Πέραν των ζητημάτων ηθικής υπάρχει και ζήτημα νομιμότητας».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «υπάρχουν στοιχεία, γι’ αυτό ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου. Με βάση αυτά που έχουν προκύψει, υπάρχουν κενά».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 15:43