Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 20:29

Η συνέντευξη του τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλου στην Real news

papadopoylosmAπόσπασμα της συνέντευξης του Μ. Παπδόπουλου στην Real news.

Η Ν.Δ. δεσμεύθηκε, να αλλάξει το νόμο Ραγκούση για τα ΤΑΞΙ. Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό;
Είναι απόλυτα ρεαλιστικό και κατανοητό στην κοινή λογική. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση από τον κ. Ραγκούση για το θέμα των ΤΑΞΙ. Ο αρχιτέκτων του χάους του καλοκαιριού,

ο οποίος τελείως ερασιτεχνικά (αν δεν υπήρχαν άλλες σκοπιμότητες) αναστάτωσε μια ολόκληρη τάξη, έβλαψε τον τουρισμό, αμαύρωσε την εικόνα της χώρας μας για μια ιδέα – πυροτέχνημα , η οποία δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί σαν νομοσχέδιο. Ακόμη και αυτό, που πρόσφατα παρουσίασε «για διαβούλευση» είναι κενό περιεχομένου, αφού δεν υπάρχουν σε αυτό αποτυπωμένα τα οικονομικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (αν διαβάσετε το σχέδιο νόμου θα δείτε ότι τα επίμαχα σημεία είναι κενά ).
Ναι, εμείς, είμαστε υπέρ της απελευθέρωσης όλων των επαγγελμάτων με κανόνες και προϋποθέσεις. ΄Αλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι και αυτή η τελείως φιλελεύθερη σε ιδεολογία οδηγία BULGESTEIN έχει εξαιρέσει τα ΤΑΞΙ από την απελευθέρωση και αφήνει κάθε χώρα ανάλογα με τις ανάγκες της, να θέσει κανόνες. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και μερίδας του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με τον καθορισμό πληθυσμιακών κριτηρίων
Σήμερα ένας πολίτης για να αποκτήσει την «απελευθερωμένη» άδεια, θα πρέπει, να δαπανήσει τουλάχιστον 70.000,00 ευρώ, άρα δημιουργούμε έναν νέο υπερχρεωμένο άνεργο.
Σήμερα είτε είσαι στην Πλατεία Συντάγματος είτε στο μικρότερο χωριό του Ν.Κοζάνης χρειάζεσαι ένα λεπτό για να βρείς ταξί. Άρα δεν χρειάζονται άλλες άδειες ΤΑΞΙ στο εγγύς μέλλον.

3. Πώς κρίνετε την πολιτική του Υπουργείου στους άλλους τομείς ευθύνης του ;

Οι ερασιτεχνισμοί, που προαανέφερα, παρατηρούνται και σε άλλους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών .
Ο πολυδιαφημισμένος νόμος για τις εμπορευματικές μεταφορές, τα αποτελέσματα του οποίου μετά από ένα χρόνο συνοψίζονται μόνο στην εξαθλίωση των μεταφορέων.
Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε., που έχουμε επιτρέψει την είσοδο στην εμπορευματική μεταφορά κατοίκων τρίτων χωρών, που δεν έχει Αρχή Ελέγχου των μεταφορικών μέσων, που κυκλοφορούν στην Ελληνική Επικράτεια, μέτρο, που ισχύει στην Ε.Ε..
Τα ΚΤΕΛ, σαν φορείς εξυπηρέτησης και ανάπτυξης της Περιφέρειας ουδεμία στήριξη έχουν λάβει από το κράτος. Ακόμη και ο σταθμός του Ελαιώνα, ο οποίος θα μπορούσε να κατασκευαστεί, χωρίς να ξοδέψει το κράτος ούτε ένα ευρώ καρκινοβατεί .
Οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας απειλούνται με δραματική μείωση των αποδοχών τους με την περικοπή επιδόματος, που λαμβάνουν από τον ΙCAO και τα οποία χρησιμοποιούνται στον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων, θα σταματήσουν, να χορηγούνται στην Ελλάδα.
Τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, επιχειρήσεις με σημαντικότατες επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, λειτουργούν με αθέμιτο ανταγωνισμό έχοντας απέναντι τα Δημόσια ΚΤΕΟ, τα οποία λειτουργούν ανεξέλεκτα, χωρίς να έχουν διαπιστευθεί από το ΕΣΥΔ, χωρίς να έχουν ηλεκτρονικό έλεγχο (με ότι αυτό συνεπάγεται ) χωρίς καν να έχει μπει ΦΠΑ, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει εκατομμύρια έσοδα από τους ελέγχους αυτούς .
Για το μεγάλο θέμα της Οδικής Ασφάλειας , ουδεμία ρύθμιση έχει γίνει .Ακόμη και δράσεις, που είχαν γίνει επί ΝΔ σταμάτησαν ή και ακυρώθηκαν .

Εμείς συζητούμε καθημερινά όλους τους κλάδους, που έχουν σχέση με την μεταφορά. Εκείνο όμως, που εισπράττουμε από όλους τους κλάδους είναι, ότι δεν υπάρχει διάλογος με το Υπουργείο.
Αυτή η έλλειψη Δημοκρατίας είναι, που πρέπει, να φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες πέρα από τους ερασιτεχνισμούς και τις αστοχίες της Κυβέρνησης.

4. Γενικά πάντως η Ν.Δ. αναλαμβάνει δεσμεύσεις ακόμα και στο μείζον θέμα της εφεδρείας. Πόσο εφικτό είναι, να αλλάξουν μέτρα, που έχουν δημιουργήσει τετελεσμένα;

Τετελεσμένα μέτρα υπάρχουν μόνο στα νεκροταφεία.
Μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα στις 19.9.2011, ο κύριος Bob Traa Δ/ντης του ΔΝΤ επί λέξη ΄΄΄το αποκαλούμενο Μνημόνιο δεν είναι κάτι αναλλοίωτο δια παντός. Είναι κάτι οργανικό, που άλλάζει στο χρόνο, εν μέρει γιατί οι συνθήκες αλλάζουν, εν μέρει γιατί οι στόχοι απομένει, να μετατραπούν σε μέτρα΄΄.
Το δε Μνημόνιο προβλέπει τα εξής:
Παράρτημα ΙΙΙ, παρ. 14, ΄΄το Πρόγραμμα θα παρακολουθείται στενά και εφόσον χρειαστεί, θα λαμβάνονται μέτρα.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει κινδύνους, που προέρχονται από χαμηλότερα έσοδα.............
Ταυτόχρονα υπάρχει ενδεχόμενο για θετικότερες εξελίξεις΄΄.
Συνεπώς, ποιό πείσμα, ποιά ΄΄δουλοπρέπεια΄΄, ποιά έλλειψη πίστης, ποιά ανάγκη να βυθίσουμε την Κοινωνία σε έσχατη απαισιοδοξία, τί από όλα αυτά μας κρατάει κολλημένους στο δόγμα, ότι το Μνημόνιο δεν αλλάζει ή δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης;
Ακόμα περισσότερο από τα ανωτέρω, όταν ο ίδιος ο οικονομικός και κοινωνικός απολογισμός του πιστοποιεί, φωνάζει μάλλον, ότι χρειάζεται αναθεώρηση, όχι στόχων αλλά μέτρων, αυτό, που από την αρχή λέει ο Αντώνης Σαμαράς.
Επιτέλους ΄΄πόσους κύκνους πρέπει, να δεί κάποιος για να καταλαβεί, ότι οι κύκνοι είναι άσπροι΄΄;
5. Η Ν.Δ. έχει συγγενείς δυνάμεις πάντως για έναν κυβερνητικό σχηματισμό...........................

΄΄Τους συγγενείς δεν τους διαλέγεις΄΄, όπως περιγράφει η λαική ρύση. Διαλέγεις όμως τους συνεργάτες και τους φίλους.
Στηρίζεσαι στην κοινωνία και επιλέγεις λύσεις για έξοδο από την κρίση και όχι για την διόγκωσή της.
Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία μας, που αντιτίθονται στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, σε μέτρα, που δεν φέρνουν αποτέλεσμα, σε μία κυβέρνηση, που είναι αναξιόπιστη και ανίκανη.
Με αυτές τις δυνάμεις, που υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία, θα προχωρήσουμε.

6. Οι εξελίξεις μοιάζουν ραγδαίες. Θα συμφωνούσατε σε μία συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας;

Τον Ιούνιο του 2009, ο τότε Πρωθυπουργός κος Κώστας Καραμανλής ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για να παρθούν κάποια ουσιαστικά μέτρα με σχεδιασμό για να είναι αποδοτικά. Ο κος Παπανδρέου αρνήθηκε, εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, λέγοντάς του ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄ και ζητώντας εκλογές. Τον Μάιο του 2011 αυτοαναιρέθηκε, αλλάζοντας άποψη σε μία νύχτα, μεταφέροντας την ευθύνη αλλού. Για την ασυγχώρητη ασυνέπεια μεταξύ των λόγων και των πράξεων του έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.
Η διακυβέρνηση δεν είναι άθροισμα ψήφων ή εδρών. Είναι καθαρότητα στόχων και ιδεών.
Αυτό λείπει από το ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς το υφιστάμεθα καθημερινά.
Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. ζητάει καθαρές λύσεις, καθαρή εντολή και όχι διαρκείς συμβιβασμούς, ισορροπίες και μοίρασμα οφιτσίων.
Είναι βέβαιο, ότι η Ελληνική κοινωνία μπορεί, να ξεπεράσει την κρίση, επιλέγοντας τη Ν.Δ. ως τον μόνο πολιτικό χώρο, που με ξεκάθαρες θέσεις, συνέπεια και ειλικρίνεια, μπορεί, να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

7. Ποιά είναι η κατάσταση στην περιφέρεια;

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρότι αποτελεί την ενεργειακή καρδιά της χώρας καθώς το 50% της παραγόμενης ενέργειας βγαίνει από την περιοχή, έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, που ανέρχεται στο 23%.
Η κυβέρνηση αποψιλώνει το ΕΣΠΑ που αποτελεί λύση χρηματοδότησης για την περιοχή και αναστείλει μεγάλα οδικά έργα στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, ανήκει στις 3 περιφέρειες phasing out της χώρας, λόγω στρέβλωσης του μέσου κατά κεφαλή ΑΕΠ που εμφανίζεται υψηλότερο από το πραγματικό , λόγω της ΔΕΗ ΑΕ.
Αν δεν καταλάβουμε ότι το μέλλον μας είναι στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, (γεωργία, κτηνοτροφία, αγροτουρισμός) και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δυστυχώς θα παρακολουθούμε την ανάπτυξη από μακριά.
Ο τόπος μας έχει εξαιρετικά προϊόντα (κρόκος, μήλα, ροδάκινα, κεράσια, κρασί) τεράστιες δυνατότητες στην επεξεργασία της γούνας, του μαρμάρου και εξαιρετικό φυσικό κάλλος, που προσφέρονται για όλες τις εποχές του χρόνου.
Στο χέρι όλων μας είναι να κερδίσουμε την ανάπτυξη, να βάλουμε τη Δυτική Μακεδονία ξανά στο χάρτη.


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 21:11