Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 08:15

Καταιγισμός εξελίξεων: Συνελήφθη η Εύα Καϊλή ως ύποπτη για διαφθορά

Στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ η ευρωβουλευτής • Ο βελγικός Τύπος αναφέρει ότι συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω • Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τον Νίκο Ανδρουλάκη • Αναστέλλουν τη συμμετοχή τής Καϊλή οι Σοσιαλιστές • Μπαράζ ερευνών από τις βελγικές αρχές στις Βρυξέλλες.

Χιονοστιβάδα με την Εύα Καϊλή στο επίκεντρο, καθώς η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα, έχει συλληφθεί στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Η έρευνα αφορά σε υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ νωρίς το πρωί της Παρασκευής είχαν προηγηθεί έρευνες σε 16 σημεία της βελγικής πρωτεύουσας που έφεραν τέσσερις συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο σύντροφος της κ. Καϊλή, , Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Κατ΄αρχάς, βελγικά μέσα όπως η Le Soir έκαναν λόγο για προσαγωγή της και κλήση σε ανάκριση, αργά το βράδυ της Παρασκευής άλλαξαν τα ρεπορτάζ τους και μιλούν για σύλληψη της ευρωβουλευτή.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η Le Soir, αλλά και το δίκτυο vrt, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ευρωβουλευτής (που έχει ασυλία) είναι να πιαστεί επ’ αυτοφώρω. Αργά το βράδυ την είδηση περί σύλληψης επιβεβαίωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στην σύλληψή της, ενώ, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της.

Μιλώντας για τις εξελίξεις εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε στο Reuters ότι δεν θα σχολιάσει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές εάν χρειαστεί. Η ημέρα των συλλήψεων, η 9η Δεκεμβρίου, είναι η διεθνής ημέρα κατά της διαφθοράς, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και σηματοδοτείται επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

πηγη: ΕΦ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 08:18