Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 13:31

"Θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο του Μητσοτάκη που αλλάζει το χαρακτήρα του ΕΣΥ" δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Κοζάνη

του Σπύρου Κουταβά

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάργηση του πυρήνα του ΕΣΥ, εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Εξερχόμενος του νοσοκομείου Κοζάνης μετά από συνάντηση του με Γιατρούς και Νοσηλευτές τόνισε ότι  «η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ που είναι ο πυρηνας του ΕΣΥ και  που θεσμοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα περάσει. Με τους νοσηλευτές τους γιατρούς την στήριξη του ΜΕΡΑ 25 και  άλλων κομμάτων θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο»

«Το δημόσιο νοσοκομείο είναι το μοναδικό εμπόδιο στην αρρώστια και στο θάνατο» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, «αλλά ο ιδιωτικός τομέας ως αρουραίοι πήδηξαν πρώτοι από το πλοίο αφήνοντας τους ανθρώπους του ΕΣΥ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και οι οποίοι το έκαναν με ένα ηρωικό τρόπο ενώ την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης έκανε τα πάντα να αποψιλώσει τού σύστημα υγείας».  Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «η πανδημία τελειώνει με λιγότερους νοσηλευτές κα γιατρούς σε μόνιμες οργανικές θέσεις και ότι αυτό είναι ένα έγκλημα της Μητσοτάκης ΑΕ».

Ερωτώμενος για το θέμα του επιδόματος των 600 € που δίδει η κυβέρνηση στους ενστόλους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος σχολίασε ότι «το ΜΕΡΑ 25 είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε αυτή την παροχή στα σώματα καταστολής» ενώ χαρακτήρισε την παροχή «ως προκλητική κίνηση αφού ανακοινώθηκε δύο ώρες μετά τους δολοφονικούς πυροβολισμούς εναντίον του 16 χρονου Κώστα». Ο κ. Βαρουφακης χαρακτήρισε ως προεκλογική παροχή το επίδομα των 600 € κι αφήνοντας αιχμές για τα κόμματα που το στήριξαν ανέφερε ότι «ψηφίστηκε την ώρα που ο άνθρωπος πέθαινε».

Απαντώντας για τον χρονικό ορίζοντα  των εκλογών, ανέφερε στο ΜΕΡΑ 25 «έχουμε  ως στόχο να αναδείξουμε την ολιγαρχική λεηλασία που επικρατεί» κι έφερε ως παράδειγμα την KWH που παράγεται με φθηνό τρόπο από τα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ στην περιοχή της Κοζάνης και οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας «πληρώνουν ωσάν να παράγεται από το ακριβότερο LNG» και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό είναι για μας το διακύβευμα των εκλογών, να σταματήσουμε αυτή την  λεηλασία».

Ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 περπάτησε στο κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης, μίλησε με πολίτες ενώ αυτή την ώρα συμμετέχει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εμποροβιοτεχνικού κόσμου με θέμα την λειτουργία των τραπεζών, τα κόκκινα δάνεια και την λειτουργία της αγοράς.

 Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και μελών του κόμματος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 16:03