Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 09:15

Στη φυλακή παραμένει για το QatarGate η Εύα Καϊλή

Δεν έπεισε τους εισαγγελείς η Ελληνίδα ευρωβουλευτής • Έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και θα επανεξεταστεί το αίτημά της εντός 15 ημερών • Για απόφαση με πολιτικά κριτήρια κάνει λόγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να συνεχίσει την προφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή για έναν ακόμη μήνα. Έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και θα επανεξεταστεί το αίτημά της εντός 15 ημερών.

Το σκεπτικό της απόφασης για παράταση της προφυλάκισης είναι ότι η Εύα Καϊλή είναι ύποπτη να προσπαθήσει να επηρεάσει την πορεία των ερευνών, καταστρέφοντας ανακριτικό υλικό.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει αδικήματα όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και διαφθορά. Το πρωί της Πέμπτης η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, απολογήθηκε για περίπου δύο ώρες, υποστηρίζοντας την αθωότητά της και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί δωροδοκίας στο πλαίσιο του σκανδάλου QatarGate. Οι συνήγοροί της ζήτησαν να βγει από τη φυλακή με «βραχιολάκι», όμως δεν κατάφεραν να πείσουν τους δικαστές.

Η απόφαση

Θέμα: Απόφαση προδικαστικού συμβουλίου σε περίπτωση διαφθοράς, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία σε φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου Παράδειγμα στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση του Ε.Κ. για ένα μήνα.

Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου Τμήμα του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου.

ΠΗΓΗ: εφ συντακτων

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 09:20