Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 17:22

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής LIBE στην Αθήνα Κυβέρνηση και Ντογιάκος αρνήθηκαν συνάντηση με την Επιτροπή

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών βρίσκεται στην Αθήνα στις 6-8 Μαρτίου, με σκοπό να εξετάσει θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα.

Κατά τη διάρκεια της διερευνητικής αποστολής έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κρατικών και ανεξάρτητων αρχών, όπως η  Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), καθώς και με την ηγεσία του Frontex, και του Οργανισμού της ΕΕ για το Άσυλο.

Επισυνάπτεται το επικαιροποιημένο πρόγραμμα.

Οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην αποστολή είναι οι εξής:

·  Sophie IN ‘T VELD (RENEW, Ολλανδία) (επικεφαλής της αντιπροσωπείας)

·  Katarina BARLEY (Σοσιαλιστές, Γερμανία)

·  Gwendoline DELBOS-CORFIELD (Πράσινοι, Γαλλία)

·  Patricia CHAGNON (ID, Γαλλία)

·  Κωνσταντίνος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Αριστερά, Ελλάδα)

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μετά τον Γιώργο Γεραπετρίτη, και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, αρνήθηκε να συναντήσει την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου LIBE.

 

Οπως αποκάλυψε το Σάββατο η «Εφ.Συν.», τις παραμονές του ταξιδιού η ελληνική κυβέρνηση διά μέσου του μόνιμου αντιπροσώπου της στις Βρυξέλλες, πρέσβη κ. Βραΐλα, ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής, Λόπεζ Αγκιλάρ, τη ματαίωση του ταξιδιού με πρόσχημα το εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη. Η απάντηση από τις Βρυξέλλες ήταν αρνητική στο αίτημα με το προφανές επιχείρημα ότι το τριήμερο πένθος στην Ελλάδα έληξε την Παρασκευή και η επιτροπή θα ερχόταν στην Αθήνα σήμερα.

Ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε, μετά την απόρριψη του κυβερνητικού αιτήματος για ματαίωση της επίσκεψης με πρόσχημα την τραγωδία, ότι η αντιπροσωπεία δε θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 17:40