Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 12:55

Ο υπουργός Παιδείας στην 103η Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Καστοριά. Διαμαρτυρία φοιτητών του ΠΔΜ

του Σπύρου Κουταβά

Ξεκίνησαν πριν από λίγο η οι εργασίες της τελευταίας ημέρας της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Καστοριά παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο νέος υπουργός Παιδείας προσήλθε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον προεδρεύοντα της Συνόδου Πρύτανη του ΠΔΜ καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη και χαιρέτησε ένα προς ένα τα μέλη της Συνόδου.   Τα θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες της 103ης Συνόδου  των Πρυτάνεων είναι οι διεθνείς συμμαχίες-συνεργασίες και ο σχεδιασμός ανταγωνιστικών αγγλόφωνων προγραμμάτων στα πανεπιστήμια,  η ορατότητά τους στον διεθνή ανταγωνισμό καθώς και η ανέλιξη τους στις διεθνείς λίστες κατάταξης. Επίσης το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων στο όποιο αρκετοί πρυτάνεις συμφώνησαν  με την άποψη του προεδρεύοντος της συνόδου ότι «ως προϋπόθεση πριν την πιθανή είσοδο ιδιωτικών μη κρατικών ΑΕΙ  είναι η  έγκαιρη ενδυνάμωση της ταυτότητας και του ρόλου των δημοσίων ΑΕΙ».

Νωρίτερα ο κ. Πιερρακάκης είχε συνάντηση με δύο μαθητές της Καστοριάς που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Την Μαρία Πανταζίδου μαθήτρια των ΕΠΑΛ που συγκέντρωσε 19325 μόρια κι εισέρχεται στο ΕΜΠ και τον Μάριο Χατζή μαθητή του ΓΕΛ Καστοριάς που με 19135 μόρια εισέρχεται στην Ιατρική Σχολή.  Στο τέλος τους πρόσφερε το βιβλίο του Labatut Benjamin «Όταν παύουμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο» όπου ο  συγγραφέας υφαίνοντας το δοκίμιο με τη μυθοπλασία και τη βιογραφία με τη φαντασία, αναδεικνύει την απειλητική σκιά που σέρνεται πίσω από το φως της επιστημονικής γνώσης».

Στο ξενοδοχείο «Λιμναίο» Καστοριάς όπου πραγματοπούνται οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων κατά την ώρα άφιξης του υπουργού παιδείας Φοιτητικοί Σύλλογοι από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 13:03