Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 16:56

«Θα στηρίξουμε την δημόσια δομή Ιατρικής αποκατάστασης στο Αμύνταιο. Τον Μάιο θα ανακοινώσουμε το σχέδιο μας» δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης

του Σπύρου Κουταβά

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΕΦΙΑΠ), δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στις νοσηλευτικές μονάδες της Φλώρινας

και της Κοζάνης, έδωσε τέλος στα σενάρια συνεργασίας του Κέντρου με τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε ότι «η μόνη σκέψη που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι η συνεργασία της συγκεκριμένης δομής με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε με στόχο να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο όπου θα βρίσκουν καταφύγιο όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά και οι αδύναμοι συμπολίτες μας  που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης». Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέντρο για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, σύνθημα μας είναι ότι δεν αφήνουμε κανένα μόνο του πίσω» και ότι σε όλους πρέπει «να δώσουμε τις υπηρεσίες που τους αξίζουν ως άνθρωποι». Υποσχέθηκε στην ιατρική υπηρεσία και στα στελέχη του ΚΕΦΙΑΠ ότι στα τέλη Μάϊου το υπουργείο θα έχει καταλήξει στο σχέδιο εκείνο που θα αξιοποιεί όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στην διάθεση της κυβέρνησης ώστε «να ανεβάσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες ένα επίπεδο ψηλότερα».

Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου είναι το μοναδικό δημόσιο Κέντρο αποκατάστασης στην Βόρεια Ελλάδα, διαθέτει 30 κλίνες που είναι μονίμως σε πληρότητα κι όπως ανέφεραν στον υπουργό οι δύο μόνιμοι γιατροί του Αγγελική Σταυρίδου και Ελένη Αλεξανδρίδου εάν ενισχυθεί με νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, λόγω των συγχρόνων κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει, η πληρότητα του μπορεί να φθάσει στις 100 κλίνες .

Ο πρόεδρος των παραπληγικών Βόρειας Ελλάδας Γιώργος Άγουστής ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη να δώσει έμφαση με κάθε τρόπο στην αποκατάσταση των ασθενών ενισχύοντας την δύναμη του κέντρου με Γιατρούς και εξιδεικευμένο προσωπικό. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης παρέδωσε στον υπουργό Υγείας κοινό αίτημα των τριών δημάρχων της ΠΕ Φλώρινας, ζητώντας την περεταίρω ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ ώστε στο άμεσο μέλλον να μπορέσει να παράξει υπηρεσίες παροχής σε όλη την βόρεια Ελλάδα και ταυτόχρονα να υποστηρίξει την δομή διημέρευσης  για ΑΜΕΑ που ετοιμάζουν στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Γεωργιάδη ήταν το R.G.C.C, ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης νέων φαρμάκων για τον καρκίνο που έχει τι εγκαταστάσεις του στην ΒΙΠΕ Φλώρινας.  Το ερευνητικό κέντρο ιδρύθηκε από τον Ογκολόγο – Γενετιστή Γιάννη Παπασωτηρίου ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Φλώρινα. Στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίας ο κ. Παπασωτηρίου ενημέρωσε τον υπουργό ότι το κέντρο εκτός από την Φλώρινα διαθέτει  δύο αλλά ερευνητικά εργαστήρια  στην Ελβετία και στην Γερμανία όπου απασχολούνται 28 κι 26 ερευνητές αντίστοιχα ενώ στις εγκαταστάσεις στην Φλώρινα εργάζονται 60 άτομα όπου το 70% είναι κυρίως επιστήμονες ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το R.G.C.C, ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης νέων φαρμάκων για τον καρκίνο. Ιδρύθηκε από τον Ογκολόγο – Γενετιστή Γιάννη Παπασωτηρίου ο οποίος κατάγεται από τη Φλώρινα. Εκτός από την Ελλάδα η RGCC έχει ερευνητικά κέντρα στη Γερμανία, την Ελβετία και την Ινδία ενώ ετοιμάζεται να λειτουργήσει ακόμη ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το  R.G.C.C έχει συνεργασία με τρία πανεπιστήμια στη Γερμανία, με τα πανεπιστήμια Ζυρίχης και Βέρνης στην Ελβετία, καθώς και με το Δημοκρίτειο και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο.

Στην περιήγηση που εγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας εξήγησε ότι «διαθέτομε τον εξοπλισμό τις διεθνείς πιστοποιήσεις από όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς κι ότι είμαστε έτοιμοι ώστε να λειτουργήσουμε μονάδα παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων στη Φλώρινα». Ο κ. Παπασωτηρίου αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια του ερευνητικού  κέντρου με την δημιουργία Ογκολογικής μονάδας 170 κλινών στην Φλώρινα, κατά τα πρότυπα Γερμανικών προδιαγραφών όπως αυτή που λειτουργεί στον Μέλανα δρυμό. Οπως γνωστοποίησε η εταιρία έχει αγοράσει τις εκτάσεις που χρειάζονται στα διοικητικά όρια του δήμου Φλώρινας με θέα τους ορεινούς όγκους της πόλης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε ότι θα «είμαστε στο πλευρό της εταιρίας, θα κάνουμε γρήγορα όλες τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται ώστε οι άνθρωποι εδώ στην Φλώρινα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεών τους. Θέλουμε  η Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερες έρευνες στα ογκολογικά φάρμακα και τις νέες θεραπείες» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι στην Φλώρινα υπάρχει μια τέτοια εταιρία που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στην έρευνα φαρμάκων κι ότι  η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει στις εξελίξεις αρκεί να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά που χρειάζεται».

Ο κ. Γεωργιάδης ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στο νοσοκομείο Φλώρινας και το δημαρχείο της ακριτικής πόλης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη. Παρόντες στην περιοδεία του Άδωνη Γεωργιάδη στις νοσηλευτικές μονάδες Κοζάνης και Φλώρινας, ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου και ο διοικητής ης 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

πηγη; ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 17:18