Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 20:23

Σφοδρή επίθεση Κασσελάκη στην Κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις με την Συμφωνία των Πρεσπών

Οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία -με την άνοδο του ακροδεξιού VMRO και την ξεκάθαρη αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα Πρόεδρο της χώρας- ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο και στην Ελλάδα. •

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, ορκίστηκε η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. Η ίδια, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία». Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το γεγονός καταπάτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών προκάλεσε και την αντίδραση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών.  

«Τα κόλπα κομμένα»

Το διπλωματικό επεισόδιο μοιάζει να εντάσσει τις σχέσεις των δύο χωρών σε μία νέα, πιο δύσκολη φάση, σχολίασε αιχμηρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θυμίζοντας τι στάση κράτησε η Νέα Δημοκρατία το 2018.

«Γιατί αποχώρησε η ελληνίδα πρέσβης από την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, επειδή αποκάλεσε τη χώρα της με το συνταγματικό όνομα που είχε πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών;  Γιατί εκλιπαρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών; Δεν ήταν προδοτική τελικά;», διερωτάται ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση στο Facebook. 

«Ο Πρωθυπουργός λέει ότι δεν του άρεσε μεν η Συμφωνία, αλλά "το κράτος έχει συνέχεια και γι’ αυτό πρέπει να τηρηθεί". ΟΧΙ, κύριε Μητσοτάκη. Ποτέ δεν εκλιπαρείς για να τηρηθεί κάτι αρνητικό για τη χώρα σου. Ή τη θεωρείτε επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα και την τηρείτε, ή τη θεωρείτε κακή συμφωνία και φοράτε την περικεφαλαία σας και πάτε στους ομοϊδεάτες σας και την ακυρώνετε», συνεχίζει εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Ένας πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φοβικούς Ελλαδέμπορους»

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει υπενθυμίζοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε στην πλάτη της όλη την Ελλάδα στη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που εσείς φοβόσασταν να στηρίξετε την πάγια εθνική θέση, μη χάσετε εθνικιστικά ψηφαλάκια. Ένας πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φοβικούς Ελλαδέμπορους», σχολιάζει χαρακτηριστικά. 

«Η ιστορική αλήθεια καμιά φορά αργεί να φανεί, δικαιώνει όμως πάντα τους τολμηρούς, τους αληθινά πατριώτες», προσθέτει και καταλήγει καλώντας τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας «να συνετιστεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ιστορία και στο μέλλον του λαού της». 

πηγη: Εφ συντακτών

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 20:32