Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 20:20

Αιφνιδιασμός Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για την συμφωνία των Βρυξελλών

papandreou_450xΔημοψήφισμα για την έγκριση από το λαό της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
«Η συμφωνία της συνόδου κορυφής ανοίγει νέα εποχή

για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταθεί στο ιστορικό ύψος των στιγμών.
Οι τόκοι αυξήθηκαν από το 2009, στο 2012 στα 19 δισ. ευρώ. Η συμφωνία απομάκρυνε την ανασφάλεια, μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον», επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα τόνισε ότι «αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι πανηγυρίζουμε, κανείς δεν πανηγρίζει. Το μέλλον δεν έγινε ξαφνικά ρόδινο, έγινε πιο εύκολο. Δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να χαιρόμαστε γιατί απαλλάχθηκε ο Έλληνας φορολογούμενος από δεκάδες δισ. χρέος» και συμπλήρωσε ότι «η συμφωνία στην Ε.Ε. σημαίνει ελάφρυνση του χρέους και 4,5 δισεκατομμύρια λιγότεροι τόκοι το χρόνο».

«Παίρνουμε μία μεγάλη ανάσα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού στα επόμενα χρόνια. Αλλάζει η εικόνα της χώρας διεθνώς γιατί πλέον αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία για να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις και να επανέλθει η ανάπτυξη. Όταν δουλεύουμε μαζί, με επιμονή και αφοσίωση κατακτάμε στόχους. Η χώρα μας απέδειξε ακόμη μία φορά ότι μπορεί, διεκδικεί και πετυχαίνει. Βήμα βήμα κατακτάμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Η απόφαση σημαίνει ότι οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας γιατί είναι εταίροι μας, και όχι εχθροί μας», τόνισε.

Αναφερόμενος στα πολιτικά κόμματα υποστήριξε πως «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Συνεχίζουμε να ακούμε κριτική ότι δεν διαπραγματευθήκαμε, τη στιγμή που διαπραγματευτήκαμε το ίδιο το χρέος. Κάποιοι μιλούν για χρεοκοπία. Αλλά, η απόφαση αυτή εξασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει. Λένε για τις αγορές. Οι αγορές θα ανοίξουν όταν εξασφαλίζουμε εμείς ότι μπορούμε να αποπληρώσουμε τα χρήματα που εμείς δανειζόμαστε».

Επανέλαβε ότι με κοινές μετοχές θα συμβάλλει ο προϋπολογισμός στη διάσωση των τραπεζών και, όπως είπε, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, «εφόσον χρειαστεί, να εθνικοποιηθούν, να κρατικοποιηθούν. Το 2009, η Ελλάδα είχε πάρει φόρα, έτρεχε σε λάθος κατεύθυνση. Δημιουργούσε χρέη. Έπρεπε να σταματήσουμε και μετά να αλλάξουμε κατεύθυνση. Το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν. Σε επιτήρηση είναι συνεχώς η χώρα μας από το 2004, με μία μικρή διακοπή»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 12:47