Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 23:27

Ο Σαμαράς κήρυξε Ανένδοτο

samaras5«Ανένδοτο» και «ενωτικό» αγώνα για να φύγει το γρηγορότερο δυνατό η «ανίκανη και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του» κυβέρνηση κήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές «για να πάμε»,

όπως είπε, «από το χάος του κ. Παπανδρέου στη δημοκρατική σταθερότητα». Υποστήριξε μάλιστα ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν «λύτρωση για τον τόπο, την κοινωνία και την οικονομία».

«Είχα πει ότι ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει, μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος πλέον τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «καθήκον μας να ανοίξουμε το δρόμο για το πιο αυθεντικό δημοψήφισμα που είναι οι εκλογές».

Επιτέθηκε ακόμη προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού τον οποίο και χαρακτήρισε τυχοδιώκτη. Τον κατηγόρησε ότι μιλά για εκτροπή «εκείνος που αναστάτωσε όλον τον πλανήτη για μια συμφωνία που δεν υπάρχει ακόμη» και πρόσθεσε ότι υπάρχει εκτροπή, γιατί ο κ. Παπανδρέου «άλλα έλεγε όταν εκλέχθηκε και άλλα μας φέρνει», γιατί «κυβερνά χωρίς να έχει ίχνος νομιμοποίησης».

«Μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας αυτό που παίζει κορόνα γράμματα το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη», τόνισε, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι «έβαλε τη χώρα στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον».

«Φτάσαμε στο απίστευτο σημείο οι δικοί του υπουργοί και βουλευτές να του λένε να φύγει και αυτός να παραμένει. Επιτέλους, τι στόχο έχετε κ. Παπανδρέου; Να διαλύσετε την Ελλάδα;», διερωτήθηκε.

«Απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου το δημοψήφισμα»

«Παρωδία», «απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου» και «αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας» χαρακτήρισε την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ενώ σε ό,τι αφορά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση έκανε λόγο για «κραυγή αγωνίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία που έσπευσε να την ακυρώσει. «Αν ήταν καλή γιατί την ακυρώνει; Αν όχι γιατί πανηγύριζε;», διερωτήθηκε και επισήμανε ότι όσο η συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος δεν θα κλείσει.

Διαχώρισε, ωστόσο, τη δανειακή σύμβαση από την ακολουθούμενη πολιτική λέγοντας: «η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό να αποδεχθεί τη δανειακή σύμβαση και την λάθος πολιτική ταυτόχρονα και διακινδυνεύει να απορρίψει ο λαός την λάθος πολιτική και μαζί να απορρίψει και τη δανειακή σύμβαση».

Συνεχίζοντας μίλησε για χονδροειδή εκβιασμό. «ο κ. Παπανδρέου μας λέει: είτε ψηφίστε με ένα ναι ή ένα όχι όλα όσα σας φέρνω, είτε πάρτε την ευθύνη να βγούμε από την Ευρώπη...Όμως όταν εκβιάζεις το λαό δεν του ζητάς να εκφραστεί, τον πειθαναγκάζεις και κινδυνεύεις να πάρεις την αντίθετη απάντηση από αυτή που περιμένεις», παρατήρησε.

«Εγγυήτρια της σταθερότητας η ΝΔ»
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ είναι η «εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και της αξιοπρεπούς προοπτικής» και δεσμεύθηκε για την ανάκαμψη και την προστασία του εθνικού συμφέροντος και της εθνικής κυριαρχίας.

«Εχουμε πλέον το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα και μπορούμε να αλλάξουμε όσα προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου», υπογράμμισε.

Προανήγγειλε δε ταξίδια εντός και εκτός Ευρώπης για την αναζήτηση συμμάχων για μία διαφορετική πολιτική που να αφορά τον ευρωπαϊκό νότο.

«Ο κόσμος διαμαρτύρεται για την ταπείνωση διαρκείας που βιώνει»

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι η προσδοκία του λαού να δει έστω και μία χαραμάδα ελπίδας έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία για την ταπείνωση διαρκείας που βιώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει πως «απέναντι από τον κ. Παπανδρέου υπάρχει μία παράταξη, που νοιώθει και τον πόνο του κόσμου και τα αίτια του πόνου αυτού. Συνειδητά και χωρίς τον ''ξύλινο'' λόγο μιας εποχής που έχει πια πεθάνει. Ότι υπάρχει μια [αράταξη, η δική μας παράταξη, που μπορεί να προσφέρει άλλο δρόμο. Και που ζητά τη στήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών, χωρίς τα υποκριτικά κουστούμια του ξεπερασμένου κομματικού φανατισμού».

πηγη: Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 01:10