Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 16:11

ΣΥΡΙΖΑ: Kατατέθηκε πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ

Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσαν 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που είχαν ζητήσει με σχετικό κείμενο προεδρικές εκλογές, τις οποίες απέρριψε ο ίδιος λίγο αργότερα. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως

οι «87», που συγκέντρωσαν τις υπογραφές, θα κατέθεταν την πρόταση, εάν δεν σήκωνε το γάντι ο αρχηγός. 

Επί της μομφής θα διεξαχθεί ψηφοφορία και αναμένεται να φανεί εάν η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ ταχθούν υπέρ ή κατά της ηγεσίας. «Με ευθύνη του προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανοιχτό στην κοινωνία και πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης, μετατρέπεται σε ένα κόμμα-καρικατούρα με δεξιές αποχρώσεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα 100 μέλη της ΚΕ που επικαλούνται το άρθρο 20 παρ. 4 του καταστατικού και ζητάνε άμεση προσφυγή στη βάση του κόμματος. 

Τι αναφέρει το κείμενο της πρότασης μομφής:

«Τον τελευταίο ένα χρόνο ειδικότερα από την στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης, εκλέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση αρχών και αξιών! Το κόμμα μας με απόλυτη ευθύνη του προέδρου βρίσκεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια και συρρίκνωση της εκλογικής του επιρροής. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με κυρίαρχη την ευθύνη του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, δεν αντιλήφθηκε ούτε μία στιγμή γιατί η πλειοψηφία των μελών του κόμματος του έδωσε την ευκαιρία να ηγηθεί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με ευθύνη του προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανοιχτό στην κοινωνία και πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης, μετατρέπεται σε ένα κόμμα-καρικατούρα με δεξιές αποχρώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με ευθύνη του προέδρου δεν επιτελεί τον συνταγματικό του ρόλο, που είναι η άσκηση δομικής αντιπολίτευσης και η δημιουργία εναλλακτικού πόλου προοδευτικής διακυβέρνησης.

Γιατί ο πρόεδρος δεν εφαρμόζει την απόφαση του 4ου συνεδρίου μιλάει για κοινή εκλογική συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων οι εκφράσεις του περί συνεργασίας κουρελού ή συνεργασία της διαπλοκής τον καθιστούν πρόσωπο που δεν μπορεί να υπηρετήσει την απόφαση αυτή στα πλαίσια της ευρύτερης ανασύνθεσης των προοδευτικών δυνάμεων Γιατί θεωρούμε ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας. Γιατί ο πρόεδρος δεν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου».

Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη

Αμέσως μετά την κατάθεση πρότασης μομφής, έλαβε τον λόγο ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και έθεσε και εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ηγεσίας. Παράλληλα, παρουσίασε μανιφέστο πέντε σημείων και ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελακη να εκκινήσει τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου. 

ΠΗΓΗ:ΕΦ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 16:15