Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 20:48

Παράταση στο θρίλερ - Το "καράβι" πάει στα βράχια και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ξιφασκεί για τον "καπετάνιο" παίζοντας με την φωτιά - Νέα σύσκεψη υπό τον ΠτΔ αύριο

Παράταση στο θρίλερ - Το καράβι πάει στα βράχια και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ξιφασκεί για τον καπετάνιο παίζοντας με την φωτιά -  Νέα σύσκεψη υπό τον ΠτΔ αύριοΤην αναβολή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοίνωσε πριν από λίγο η Προεδρία της Δημοκρατίας. Η σύσκεψη θα επαναληφθεί το πρωί της Πέμπτη στις 10:00.

Την ίδια στιγμή οργιάζουν οι φήμες ότι η υποψηφιότητα του κ. Πετσάλνικου οδηγείται σε ναυάγιο.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεχόταν πιέσεις έως και την τελευταία στιγμή για να καταλήξει σε ένα πρόσωπο πραγματικά ευρείας αποδοχής και πάνω απ΄όλα ικανό να σηματοδοτήσει το χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης αλλά και να αιτιολογήσει πολιτικά την αποχώρηση της υφισταμένης.

Χωρίς να αμφισβητεί κανείς τις ικανότητες και την ακεραιότητα του νυν Προέδρου της Βουλής, κάθε άλλο παρά λίγοι ήταν οι βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που σημείωναν ότι οι απαιτήσεις της οικονομικής συγκυρίας αλλά και του ιδιαίτερου στόχου που πέφτει σις πλάτες της νέας κυβέρνησης θα απαιτούσαν έναν πολιτικό με αδιαμφισβήτητο ευρωπαϊκό κύρος και "εκτόπισμα" προκειμένου να χειριστεί όχι μόνο τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα αλλά και τις τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητικές αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Κοντολογίς, ενός ανθρώπου που θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια Μέρκελ - Σαρκοζί και ευρωπαίους αξιωματούχους με τον αέρα της τεχνοκρατικής ανωτερότητας και της διεθνούς αναγνώρισης

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες με τον Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαμηνύοντας αντιρρήσεις του και προπαντός τις ενστάσεις μεγάλης ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Πετσάλνικο, γεγονός που ερμηνεύθηκε ότι αποτελεί την αιτία και για τις διαδοχικές καθυστερήσεις στο ραντεβού του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαμηνύουν την πρόθεσή τους να μη συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση που φαίνεται να χάνει τα χαρακτηριστικά της ευρύτερης συναίνεσης.

Τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, προφανέστατα όντες ενήμεροι για τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου, εκτόξευσαν από νωρίς το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Αμφότεροι επεσήμαναν την ανάγκη ο νέος πρωθυπουργός να είναι "υψηλών πολιτικών προδιαγραφών", υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, και με βαθιά γνώση των οικονομικών θεμάτων.

"Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος Πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσω μάλλον εντός των κομμάτων" σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega".

Ακόμη πιο ξεκάθαρη ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε: "Η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία. Οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αυτός μαζί με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους από το σύνολο του πολιτικού φάσματος μπορούν να βάλουν φραγμό στην πορεία καταστροφής".

πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 12:11