Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 16:08

Σιγουριά απέπνευσε ο Παπαδήμος - Να είναι ενωμένοι, αποφασισμένοι και να συνεργαστούν στενά, ζήτησε από τους Έλληνες ο νέος πρωθυπουργός (video)

Σιγουριά απέπνευσε ο Παπαδήμος - Να είναι ενωμένοι, αποφασισμένοι και συνεργαστούν στενά, ζήτησε από τους Έλληνες ο νέος πρωθυπουργός (video) - photo source: ethnos.gr"Aποδέχθηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των πολιτικών αρχηγών να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετωπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της οικονομίας", επισήμανε ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

 

Με απολύτως καθαρό τρόπο, ο κ. Παπαδήμος περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες θα υπερβούν τα προβλήματα εφ' όσον προσπαθήσουν με ενότητα, σύνεση και συναίνεση και διευκρίνισε ότι δεν έθεσε κανενός είδους όρο στους πολιτικούς αρχηγούς ως προϋπόθεση για να δημιουργήσει μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο νέος πρωθυπουργός διευκρίνισε "δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς χρόνος για τις εκλογές". Είναι δεδομένο ότι η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου δεν ισχύει πλέον. Κι αυτό διότι στην σημερινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών αναφέρεται ότι "έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές".

{youtubejw}NAeNALOuRBo{/youtubejw}

"Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει την ζωή μου στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τοσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπη" είπε ο κ. Παπαδήμος.

"Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν για την πορεία της θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαού. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη", προειδοποίησε ο νέος πρωθυπουργός και συνέχισε : "Αλλά τα προβλήματα είμαι πεπεισμένος ότι θα επιλυθούν."

Περιέγραψε μάλιστα και τις προϋποθέσεις για την έξοδο από την σημερινή δυσχερή θέση : "Αν υπάρχει ευθύνη, συναίνεση και σύνεση, αν όλοι συνδράμουμε", είπε και τόνισε ότι "έχει σημασία ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική. Έχει ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει".

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι είναι "πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αποτελεί προυπόθεση νομισματικής σταθερότητας. Είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας", επισήμανε και κάλεσε όλους τους Έλληνες "να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εφ' όσον είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και συνεργαστούμε στενά".
Ο νέος πρωθυπουργός θέλησε να διαλύσει τις φήμες ότι δεν δεχόταν δήθεν να τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας λόγω εντσάσεων ή όρων που έθετε προς τα δύο μεγάλα κόμματα. "Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό", είπε και έκλεισε τις δηλώσεις του έξω από την κεντρική πύλη του προεδρικού Μεγάρου στην οδό Ηρώδου Αττικού επισημαίνοντας ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς χρόνος για τη διεξαγωγή εκλογών.

πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 18:37