Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 16:59

Π. Κουκουλόπουλος: «Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική πρόταση για το αύριο»

koukoulopoulos1«Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική πρόταση για το αύριο της χώρας. Μια πρόταση και ένα σχέδιο που θα δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις κυρίως για τη νέα γενιά. Μέσα απ΄ αυτήν θα κριθούμε όλοι μας και κυρίως θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δει μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων να χάνεται».

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε διάφορα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα Κυβέρνηση, που είναι προϊόν της συνεργασίας τριών κομμάτων και πώς βλέπει τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.
Ο Υφυπουργός αφού ξεκαθάρισε πως κατά την άποψη του «Η Ελλάδα την 27η Οκτωβρίου πέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πάνω σ΄ αυτή πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αφετηρία για τη χώρα», τόνισε πως η σημερινή Κυβέρνηση έχει μια μεγάλη και κρίσιμη αποστολή, μέσα σ΄ ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, την οποία πρέπει να φέρει σε πέρας με επιτυχία.
Σε ό,τι αφορά όμως τις ορίζουσες των πολιτικών που θα ακολουθηθούν στο μέλλον υποστήριξε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια σοβαρή και ανοιχτή πολιτική συζήτηση, μέσω της οποίας θα εκτιμηθούν τα όσα έγιναν μέχρι τώρα, οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, για να διατυπωθεί στη συνέχεια η καλύτερη δυνατή πρόταση για το μέλλον.
«Πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ ως πολιτική δύναμη μπορεί και πρέπει να παίξει κυρίαρχο ρόλο σ΄ αυτή την πολική συζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Κουκουλόπουλος, «μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες τις οποίες είμαι σίγουρος πως θα κινήσουν τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα θεσμικά του όργανα όπως είναι το Πολιτικό και το Εθνικό Συμβούλιο. Από την πρόταση που θα διαμορφωθεί και θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού θα κριθεί και η ίδια η ηγεσία του κόμματος, καθώς οι ηγεσίες αναδεικνύονται να κρίνονται από την ικανότητα τους να συντάξουν και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και κυρίως για τα νέα γενιά».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα ο Υφυπουργός τόνισε πως «Βρισκόμασταν εδώ και πολύ καιρό σε μια κατάσταση νευρικής κρίσης και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα διάστημα ηρεμίας και νηφαλιότητας για να μπορέσουμε να συζητήσουμε για μια σειρά πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν το μέλλον της. Μέσα απ΄ αυτή την Κυβέρνηση συνεργασίας υπό την Πρωθυπουργία του κ. Παπαδήμου φαίνεται πως αυτό το πετυχαίνουμε και άρα κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο, στον οποίο είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο ήρεμα και με μεγαλύτερη αισιοδοξία».
Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε πως σήμερα το πρωτεύον είναι η διασφάλιση και η κατοχύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και επεσήμανε πως χρειάζεται περισσότερη αυτογνωσία από όλους μας για να μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε θετικά και να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη απ΄ αυτή, υπογραμμίζοντας ότι «Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα υποβαθμίζοντας ή υπερβάλλοντας με τη συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να αποτελέσει την αφετηρία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, στο οποίο μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 17:06