Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 13:31

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

altΗχηρό «όχι» στα σκληρά και άδικα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και πλήττουν βάναυσα την ελληνική κοινωνία επιχειρούν να στείλουν αύριο συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι και άνεργοι. Ωστόσο ήδη από σήμερα η χώρα μπήκε σε απεργιακό κλοιό καθώς ξεκίνησε η 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Αύριο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις με την κοινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και των συνδικάτων του ΠΑΜΕ.

Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) με τα σκουπίδια ήδη στην πόλη της Κοζάνης να συσσωρεύονται στους κάδους απορριμμάτων και να δημιουργούν εμφανώς προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στις γειτονιές.
Από χθες τα μεσάνυχτα έως και σήμερα τα μεσάνυχτα δεν θα υπάρξουν καθόλου πτήσεις αεροσκαφών λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Επίσης από χθες 48ωρη απεργία κήρυξε η διδασκαλική ομοσπονδία και η  . Στην πόλη της Κοζάνης αλλά και στην Πτολεμαΐδα, το πρωί, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες. 

Αύριο στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανωθεί από το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στις 11:00 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Άρης Κουρκούτας σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι της χώρας μας καλούνται σήμερα να υπερασπίσουν τα βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά τους δικαιώματα που περικόπτονται δραματικά. Όλοι μαζί να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ, που επιβάλλουν τα πιο ακραία και σκληρά μέτρα, που σκοπό έχουν να κατεδαφίσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία. Οι εργαζόμενοι με την μαζική τους παρουσία στην απεργία και το συλλαλητήριο, θα στείλουν ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας στα Κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα. Την κρίση, να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και πλούτισαν, οι έχοντες και κατέχοντες! Η ανάπτυξη, η διεύρυνση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας, είναι η μόνη και ισχυρή προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, την ανέχεια και την υποβάθμιση».
Απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνεται αύριο στις 10:00 το πρωί και στην κεντρική πλατεία Πτολεμαίδας από το Εργατικό κέντρο.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Κοζάνης καλώντας όλες τις επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές.

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 8.30 έως και τις 10.30 το πρωί κάλεσε τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους από 9 έως 11 το πρωί.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην πόλη της Κοζάνης το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο στις 10.30 το πρωί και στις 11 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαίδας.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, επιφέρουν ένα συντριπτικό κάταγμα στο σώμα της εργατικής τάξης. Προσφέρουν έτσι πολλαπλάσια φθηνότερη εργατική δύναμη στους κεφαλαιοκράτες. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι τα μέτρα θίγουν μόνο τους δημόσιους υπάλληλους είναι ένα πελώριο ψέμα, μια ολοφάνερη πολιτική αγυρτεία. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα στην κυριολεξία ισοπεδώνονται. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργού­νται. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις επεκτείνονται με ακόμα χειρότερους όρους από αυτούς που προέβλεπε το πρόσφατο νομοσχέδιο. Οι απολύσεις θα φτάσουν σε εκατοντάδες, χιλιάδες και η ανεργία θα αυξηθεί ραγδαία. Οι νέοι φόροι ληστεύουν το μόχθο του συνόλου της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν δέχτηκε την παραμικρή πίεση από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να λάβει τα μέτρα που ανακοίνωσε. Τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα. Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο. Υπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Την κερδοφορία των μονοπωλίων. Τα μέτρα δεν θα είναι μόνιμα γιατί θα έρθουν σε λίγους μήνες ακόμα πιο σκληρά και περισσότερα. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να απαλλαχτεί από κάθε ίχνος αυταπάτης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δου­λεύουν για να υποδουλώσουν την εργατική τάξη στο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα μέτρα της κυ­βέρνησης, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία περί πτώχευσης. Να συζητήσουν και να αποφασίσουν στους χώρους δουλειάς την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 5 ΜΑΗ, την περιφρούρηση της και την μαζική απο­φασιστική κάθοδο στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα».

Στην σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι με απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζεται: «Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα αντιδρούμε:
- Στην κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
- Στην υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την προσπάθεια να εδραιωθούν ελαστικές μορφές απασχόλησης.
- Στην υφαρπαγή πόρων από τα αποθεματικά των ταμείων μας, τα οποία δεν επιβαρύνουν ούτε μ’ ένα ευρώ το κράτος».

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 13:41