Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2010 14:01

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

altΟ τραγικός θάνατος των τριών νέων ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας επισκίασε τις τεράστιες σε όγκο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες που altπραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα. Στην πόλη της Κοζάνης από το πρωί συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες στην κεντρική πλατεία προκειμένου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Στην κεντρική πλατεία Νίκης το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με την ΑΔΕΔΥ και την παρουσία άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών ομάδων πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Στον κεντρικό πεζόδρομο, με συμμετοχή πάνω από 400 άτομα, πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

altΌλα κύλησαν ομαλά χωρίς έκτροπα ενώ οι διοργανωτές αναφέρθηκαν με ικανοποίηση για την συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις. alt

Ωστόσο στην απεργία δεν συμμετείχαν όπως φάνηκε στην πλειοψηφία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι (λειτουργούσαν κανονικά όλες οι δημόσιες υπηρεσίες) που πλήττονται και περισσότερο από τα μέτρα ενώ τα καταστήματα παρά την δίωρη κήρυξη της στάσης εργασίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης λειτουργούσαν κανονικά.    

Στην πόλη της Πτολεμαΐδας επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος μίλησε για αρκετά μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων – καταστηματαρχών στην κινητοποίηση.   

altaltΤα συνθήματα που κυριάρχησαν στις πορείες είχαν να κάνουν κυρίως με τα άδικα και σκληρά μέτρα που επιβάλλονται και πλήττουν την κοινωνία και τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις την ερχόμενηεβδομάδα ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενδεχόμενο κήρυξης 48ωρης απεργίας όταν κατατεθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Μαϊος 2010 14:25