Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 21:50

Κουκουλόπουλος vs Χριστοφιλοπούλου: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου

koukoulopoulos1xristofilopoulouΜετά από σειρά δημοσιευμάτων και καταγγελιών αλλά και την επιστολή της υφυπουργού κυρίας Ευης Χριστοφιλοπούλου που εξέφρασε την ανησυχία της για την έγκαιρη συγκρότηση των σχολικών επιτροπών που θα ολοκληρώσουν τις προμήθειες πετρελαίου αλλά και αναλώσιμων στα σχολεία, το υπουργείο Εσωτερικών και οι αρμόδιοι δήμοι αντέδρασαν στο θέμα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος απάντησε ότι όλοι οι δήμοι στη χώρα έχουν συγκροτήσει σχολικές επιτροπές στα σχολεία της περιοχής τους, εκτός από 15 δήμους σε σύνολο 325. Οι περισσότεροι από τους δήμους που έχουν καθυστερήσει τη συγκρότηση σχολικών επιτροπών βρίσκονται στα Δωδεκάνησα και έχουν ενημερωθεί να επισπεύσουν τις σχετικές διαδικασίες τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρόβλημα θέρμανσης δεν υπάρχει σε κανένα σχολείο.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρει στην απάντησή του ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία που έχει ολοκληρωθεί κανονικά, ενώ δηλώνει ότι τα σχετικά κονδύλια έχουν δοθεί ήδη στις σχολικές επιτροπές και είναι μάλιστα αυξημένα σε σχέση με το 2010.

Για το ίδιο θέμα η Κεντρική Ενωση Δήμων της Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι σε καμία περίπτωση δημοτική αρχή «άφησε ούτε πρόκειται να αφήσει χωρίς θέρμανση τα σχολεία, ακόμη κι αν υπάρξει πρόβλημα».
Μέχρι πρόσφατα ωστόσο, τοπικές ενώσεις καθηγητών εκδήλωναν με κάθε τρόπο την αγωνία τους για τη μη έγκαιρη συγκρότηση των σχολικών επιτροπών και τη χρηματοδότησή τους.

Σε σχετική δήλωσή της στη Βουλή, η κυρία Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «δεν θέλω να πετάξω το μπαλάκι, όπως είθισται, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί αυτή είναι αρμόδια. Θέλω, όμως, να πω ότι από το καλοκαίρι τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ήδη, είχαν επιληφθεί ώστε να υπάρξει μια μικρή αύξηση του κονδυλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία από την προηγούμενη χρονιά, ακριβώς γιατί την προηγούμενη χρονιά ήταν οριακά τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών» ανέφερε.

«Γνωρίζω ότι ήδη τα χρήματα μέσω του αρμοδίου υπουργείου Εσωτερικών έχουν φτάσει στους Δήμους. Ξέρω ότι πολλοί καινούργιοι, Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν ξεπεράσει με επιτυχία τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν για να συγκροτήσουν τις νέες επιτροπές και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Είμαι σίγουρη ότι και άλλοι Δήμοι θα το κάνουν» κατέληξε.

πηγή: Το Βημα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 22:03