Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 11:44

Παπανδρέου: Εγώ φεύγω και ανοίγω τις διαδικασίες της διαδοχής μου

papandreoy-pasokΤην οριστική του απόφαση να αποχωρήσει οικειοθελώς από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχεται από αρκετούς δεν προτίθεται να είναι και πάλι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν σαφής. Του δήλωσε, όπως άλλωστε δηλώνει τις τελευταίες δύο ημέρες και σε άλλους συνομιλητές του ότι φεύγει και ότι θα ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του από τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Οπως διευκρινίζει ο ίδιος η εκλογή του αντικαταστάτη του θα γίνει με κάλπη από το λαό. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος με κανένα άλλο τρόπο καθώς η καθολική ψηφοφορία των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ που ανέδειξε και τον ίδιο δύο φορές πρόεδρο είναι πλέον μια κατοχυρωμένη διαδικασία την οποία μάλιστα ακολουθούν πλέον και άλλοι.

Ο κ. Παπανδρέου προσανατολίζεται να ανοίξει και δημοσίως τα χαρτιά του το αμέσως προσεχές διάστημα χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν αυτό θα συμβεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ή αμέσως μετά και πάντως πριν τις γιορτές.

Ο κ. Παπανδρέου τοποθετεί τον εαυτό του ως εγγυητή της ομαλής διαδικασίας διαδοχής που θα κρατήσει το κόμμα ενωμένο και επίσης ζητά να του αναγνωριστεί ένας διεθνής ρόλος που θα του επιτρέψει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα να δικαιώσει τις διαχρονικές του επιλογές όμως ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και το ευρωομόλογο.

Επίσης, ζητά να του πιστωθεί η συμβολή του στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει πλήρως τις διαδικασίες για την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Βασικοί διεκδικητές αναμένεται να είναι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος που άλλωστε προηγείται και στις δημοσκοπήσεις.

 

 

πηγή-iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 11:47